-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ragina Europą „nebežaisti žaidimų“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį paragino Europą atsisakyti „geopolitinių žaidimų“ ir suvienyti pastangas kovoje su terorizmu, praėjus parai nuo maždaug 30 gyvybių nusinešusių sprogimų Briuselyje.
Sergejus Lavrovas ir Frankas-Walteris Steinmeieris
Sergejus Lavrovas ir Frankas-Walteris Steinmeieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Labai tikiuosi, kad europiečiai vakar Belgijoje įvykusios baisios terorizmo grėsmės akivaizdoje atidės į šalį savo geopolitinius žaidimus ir vienysis, jog būtų neleista teroristams veikti mūsų bendrame kontinente“, – sakė S.Lavrovas, susitikęs su Vokietijos diplomatijos vadovu Franku-Walteriu Steinmeieriu.

Rusijos raginimai vienytis kovai su terorizmu pareikšti tokiu metu, kai stengiamasi diplomatinėmis priemonėmis išspręsti penkerius metus nesiliaujantį konfliktą Sirijoje.

F.W.Steinmeieris į Maskvą atvyko susitikti su S.Lavrovu ir prezidentu Vladimiru Putinu, kai JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry atskrido į Rusijos sostinę prieš derybas su jais abiem ketvirtadienį.

Vakarams rūpi nustatyti, kokio masto bus Kremliaus žaidimų planas, V.Putinui netikėtai kovo 14 dieną paskelbus, kad iš Sirijos išvedamos pagrindinės pajėgos, bombardavusios sukilėlių objektus ir rėmusios prezidentą Basharą al-Assadą.

Maskva bombardavimo kampaniją Sirijoje padėjo rugsėjį, tvirtindama, kad jos karo aviacija smogia „Islamo valstybės“ ir kitiems „teroristams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius