-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų šizofrenija dėl Aliaskos ūmėja: Jakutsko meras kreipėsi į V.Putiną ir Valstybės Dūmą prašydamas padėti atsiimti Elovio salą

Trečiadienį Jakutsko meras Aisenas Nikolajevas kreipėsi į Valstybės Dūmą ir prezidentą Vladimirą Putiną prašydamas padėti susigrąžinti Elovio salą, kuri priklauso JAV Aliaskos valstijai.
Aisenas Nikolajevas
Aisenas Nikolajevas

Mūsų mokslininkai archyvuose aptiko duomenų, kurie įrodo, kad pagal Aliaskos pardavimo JAV sandorio sąlygas Elovio sala turėjo likti Rusijos stačiatikių bažnyčiai, – teigia A.Nikolajevas.

Elovio sala yra 64 kvadratinių kilometrų ploto. Joje gyvena apie 300 žmonių.

A.Nikolajevas teigia, kad sala turi priklausyti Rusijos stačiatikių bažnyčiai. Tokią pretenziją jis grindžia jakutų  atradimu, kad saloje gyveno ir buvo palaidotas šventasis Germanas Aliaskietis. Po jo mirties sala buvo perduota rusų stačiatikių bažnyčios nuosavybėn.

„Šiuo klausimu užsiimu jau penkerius metus. Mūsų mokslininkai archyvuose aptiko duomenų, kurie įrodo, kad pagal Aliaskos pardavimo JAV sandorio sąlygas Elovio sala turėjo likti Rusijos stačiatikių bažnyčiai. Mes manome, kad ši sala, kuri yra šventa stačiatikių pasauliui, turi grįžti teisėtam savininkui“, – Rusijos kanalui „Rosija 24“ teigė meras.

„Scanpix“ nuotr./Mažasis eskimas pasitinka rudenį.
„Scanpix“ nuotr./Mažasis eskimas pasitinka rudenį.

Stačiatikių bažnyčios atstovai teigė, jog turi išsamiai išanalizuoti atrastus dokumentus, kad galėtų pareikšti savo nuomonę.

„Kol kas negalime tiksliai pasakyti, kokias turtines teises į šią salą turi mūsų cerkvė. Reikia ištirti dokumentus. Pagal bažnytinę teisę šiuo metu ši sala priklauso Amerikos stačiatikių bažnyčios Aliaskos vyskupijai. Šioje saloje yra dvi stačiatikių parapijos“, – sakė Rusijos stačiatikių cerkvės Tarptautinių santykių sekretoriato vadovas Igoris Jakimčiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius