-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18 /2013 06 19

Samaros srityje nugriaudėjo sprogimai: kilo panika, evakuota maždaug šeši tūkst. žmonių, yra sužeistų

Preliminariais duomenimis, Samaros srityje (Rusija) esančioje atviroje aikštelėje, kuri priklauso karinių bandymų poligonui, nugriaudėjo sprogimų serija. Rusijos žiniasklaida tvirtina, kad trečiadienio rytą sprogimai liovėsi. Suskaičiuota, kad sprogimų metu nukentėjo 31 žmogus, devyni paguldyti į ligoninę.
Sprogimas Samaros srityje
Sprogimas Samaros srityje / Kadras iš filmuotos medžiagos
Temos: 1 Panika

Trečiadienio rytą sprogimų jau nebesigirdėjo, tačiau poligone tebesiautėjo ugnis. Gaisro plotas – apie 0,3 ha. Ugniagesiai tvirtina, kad artilerijos sviedinių sprogimų sukelti miško gaisrai jau užgesinti.

Nepaprastųjų situacijų ministerija informuoja, kad sprogimų zonoje jau dirba bepiločiai lėktuvai, iš oro tiriantys situaciją. Iš Maskvos jau sukviestos gausios išminuotojų pajėgos. Jų vadovybė turi sudaryti planą, kaip, pasinaudojus pirotechnika, sunaikinti pavojingiausius židinius, esančius kariniame poligone.

Gesinant gaisrą turėtų dalyvauti ir sraigtasparnis Mi-8 bei lėktuvai-amfibijos Be-200. Į epicentrą išvyko ir du ugniagesių traukiniai.

Tragedijos pradžia antradienį

Kaip skelbia „Ria Novosti“, pirminiais duomenimis, sprogo kariniai sviediniai ir kilo gaisras. Buvo kilęs pavojus, kad ugnis persimes į šalia esančius sandėlius, kuriuose laikomas trotilas.

Skelbiama, kad antradienį, apie 19 val. vietos laiku gautas pranešimas, kad poligone buvo likviduojami kariniai sviediniai, tuomet ir įvyko techninė klaida. Pirmasis sprogimas buvo girdimas net 15 kilometrų nuo poligono.

VIDEO: Samaroje nugriaudėjo sprogimai
VIDEO: Samaros srityje nugriaudėjo sprogimai

Patikslintais duomenimis, įvyko penki sprogimai. Avarinės tarnybos pradėjo evakuoti žmonės iš aplinkinių kaimų ir miestelių. Kaip skelbia portalas Newsru.com, poligono sandėliuose gali būti maždaug 13 mln. vienetų šaudmenų. Liudininkų teigimu, nugriaudėjus sprogimamas, į automobilius skriejo kulkos, dužo namų langai.

Patikslintais duomenimis, iš namų evakuota daugiau kaip šeši tūkst. žmonių.

„RIA Novosti“ skelbia, kad, anot Nepaprastųjų situacijų ministerijos, likviduoti gaisrą gali prireikti net dviejų ar trijų dienų. Padėtis nekontroliuojama, amunicija toliau sproginėja.

Pareigūnai uždarė kelią Samara-Volgogradas. Skelbiama, kad netoli esančiame Čiapajevsko mieste kilo panika.

Vietos pareigūnai teigia, kad liepsnų apimtame karinių bandymų poligone yra moteris ir vyras. Pastarajam esą pavyko užmegsti ryšį ir pranešti apie savo buvimo vietą.

Rt.com skelbia, kad su ugnimi kovojo per 500 ugniagesių. Taip pat skelbiama, kad Rusijos ekstremalių situacijų ministerija į incidento vietą siunčia du lėktuvus ir specialistus, kurie parengti specialiai sprogmenims išminuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius