-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankcijos ir nafta daro savo: Rusija didina akcizus ir ketina apmokestinti nesveiką maistą

Naftos kainų nuosmukis ir Vakarų sankcijos daro savo – Rusijos valstybės finansuose veriasi vis didesnė praraja, kurios lopymui reikia vis naujų priemonių.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viena iš jų – papildomas apmokestinimas maisto produktams, kurių dažnas vartojimas gali pakenkti sveikatai. Pavyzdžiui, kaip skelbia naujienų agentūra TASS, gazuotiems gėrimams ketinama taikyti 20 proc. akcizą – iš to valstybė esą kasmet gautų papildomus 600 mln. rublių (apie 7 mln. eurų). Tarp kitų produktų, kurie gali būti apmokestinami, minimas maistas su didele cukraus koncentracija, palmių aliejus.

„Tai daugelyje valstybių naudojama priemonė, nukreipta į tai, kad būtų mažinamas kenksmingų produktų vartojimas ir, kita vertus, didinamos biudžeto įplaukos“, – newsru.com cituoja Rusijos finansų ministrą Antoną Siluanovą.

Pasak jo, naujas mokestis gali atsirasti jau nuo šių metų vidurio.

Išsekusios naftos pinigų upės taip pat verčia Rusiją jau antrą kartą šiemet kelti akcizus degalams. Akcizas benzinui ir dyzelinui, anot A.Siluanovo, turėtų kilti jau nuo balandžio. Kartu ministras tikina, kad degalai nebrangs – esą akcizų padidėjimą kompensuos pinganti nafta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius