Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saudo Arabija sulaikė „sprogmenų prikrautą valtį“, atplaukusią iš Jemeno

Saudo Arabijos pareigūnai trečiadienį pranešė sulaikę per atstumą valdomą sprogmenų prikrautą valtį, kurią Jemeno husių sukilėliai buvo nutaikę į naftos terminalą pietvakarinėje karalystės pakrantėje.
Saudo Arabijos policija
Saudo Arabija sulaikė „sprogmenų prikrautą valtį“, atplaukusią iš Jemeno. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį sulaikytas iš nedidelės salos netoli Jemeno krantų paleistas laivas (valtis) buvo nutaikytas į naftos produktų paskirstymo terminalą, kuriam vadovauja Saudo Arabijos naftos milžinė „Aramco“, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime, kurį perdavė valstybinė naujienų agentūra SPA.

„Valtis buvo pastebėta, kai tik išplaukė iš nedidelės salos Jemeno vandenyse ir įplaukusi į Saudo Arabijos vandenis pradėjo didinti greitį“, – nurodė ministerija.

Nustačius, kad laivas valdomas per atstumą, pakrančių apsaugos pareigūnai ėmė šaudyti į jo variklį ir sulaikė vos už 2,8 km nuo terminalo pietiniame Džizano regione, nurodoma pranešime, kuriame taip pat skelbiama, kad laivas buvo pakrautas „galinga sprogstamąja medžiaga“.

Nepatvirtinta informacija – tą laivą vėliau subombardavo koalicijos aviacija.

Ministerija pažadėjo išaiškinti visus „teroristinius pasikėsinimus“ ir „surasti už juos atsakingus husių kovotojus“.

Saudo Arabija vadovauja Arabų koalicijai, kuri 2015 metų kovą pradėjo karinę kampaniją prieš Irano palaikomus Jemeno sukilėlius, palaikydama prezidentą Abedrabbo Mansourą Hadi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius