-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 13 /14:21

Sergejus Lavrovas: „Kai kuriose srityse blogiau nei Šaltojo karo metu“

Miunchene vykstančioje 52-ojoje saugumo konferencijoje Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas skundėsi, kad vis dar trūksta progreso, gerinant Vakarų ir Rusijos santykius.
Sergejus Lavrovas ir Frankas-Walteris Steinmeieris
Sergejus Lavrovas ir Frankas-Walteris Steinmeieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

S.Lavrovas supeikė Ukrainos valdžią, kad būtent ši nevykdo politinių Minsko susitarimų. „Gerai, kad Europa ir net JAV pradeda suprasti, kad Ukrainoje vyksta negeri dalykai“, – dėstė Rusijos diplomatijos vadovas, remdamasis Johno Kerry raginimais kautis su korupcija.

„Negalime nematyti, kad po vadinamojo Arabų pavasario situacija regione tik pablogėjo. Kilo terorizmo pavojus ne tik Vidurio Rytuose, bet ir Šiaurės Afrikoje, kituose regionuose“, – kalbėjo S.Lavrovas.

„Tikras antiteroristinis frontas nebuvo sukurtas, nes kai kurios valstybės negalėjo atsikratyti savo ambicijų“, – konstatavo Rusijos diplomatas. „Matome politinius neramumus Libijoje, Jemene, Afganistane“, – konstatavo S.Lavrovas, pridurdamas, kad tai lėmė nesugebėjimas susitarti dėl bendros strategijos, sprendžiant tokius konfliktus.

„Kai kuriose struktūros mūsų bendradarbiavimas su transatlantiniais partneriai yra net blogesnis nei Šaltojo karo metu“, – skundėsi jis.

„Kai tokios pasaulinės jėgos kaip JAV, Kinija, ES, Rusija veikia kartu, mes pasiekiame puikių rezultatų. Tai matėme derybose dėl Irano“, – kalbėjo S.Lavrovas, pabrėždamas, kad Rusija yra pasaulinė galia.

Gindamas Basharo al Assado politiką, S.Lavrovas tikino, kad ir Sirijos opozicijos kovotojai atneša civilių aukų. Jo teigimu, badaujantys Madajos gyventojai yra būtent opozicijos atstovų aukos.

Jo teigimu, Ukraina atliko panašių nusikaltimų prieš Rytų Ukrainos ir Krymo žmones. „Jie nutraukė energijos tiekimą, vandens tiekimą. Tai yra tokie patys karo nusikaltimai“, – aiškino jis.

„Mes norime pagelbėti žmonėms. Būkite tuo tikri“, – sakė S.Lavrovas, pabrėždamas, kad visos konflikto pusės patiria problemų.

„Nedemonizuokite Assado“, – perspėjo S.Lavrovas, pridurdamas, kad tikrieji priešai yra „Islamo valstybės“ teroristai.

„Nedemonizuokite Assado“, – perspėjo S.Lavrovas, pridurdamas, kad tikrieji priešai yra „Islamo valstybės“ teroristai.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris pabandė pateisinti anksčiau ryte Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo išsakytą teiginį, kad grimztama į naują Šaltąjį karą. Jo teigimu, Rusijos premjeras tikriausiai galvoje turėjo įspėjimą, kad būtina vengti tokios grėsmės.

„Turime išvengti tokios situacijos. Globalinio terorizmo akivaizdoje būtina išlaikyti konstruktyvų bendradarbiavimą“, – tikino Vokietijos diplomatijos vadovas.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas pabrėžė, kad islamas turi išspręsti fundamentalizmo problemą. „Musulmonai privalo parodyti, kad jie gali suderinti religiją ir pilietiškumą, kaip tai kasdien daro britų musulmonai“, – pabrėžė Ph.Hammondas.

„Kai kurie vis dar ignoruoja problemą, kai kurie aiškina, kad tai išorės problema, praleisdami pro akis tai, kas vyksta jų mečetėse, jų mokyklose“, – teigė britų diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius