-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešerių metų mergaitė Pakistane verčiama ištekėti

Šešerių metų mergaitė iš Pakistano verčiama ištekėti už šeimos priešo. Taip esą bus išspręstas šeimyninis konfliktas. Mergaitės tėvai nenori ištekinti savo dukters ir kreipėsi į teismą.
Musulmonė
Musulmonė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mažoji Bibi Roza turėjo ištekėti sekmadienį, tačiau jai tik šešeri. Taip nusprendė Ašari kaimo bendruomenės teismas.

Mergaitės ištekinti nepanorę tėvai kreipėsi į aukštesnį teismą, netrukus po to du bendruomenės vyrai buvo suimti ir nubausti. Vienas suimtųjų – mergaitės dėdė. 

Kaip praneša Pakistano laikraštis „The Express Tribune“, mergaitės tėvas Azeemas Khanas ir jo žmona kreipėsi į Pakistano aukščiausiąjį teismo pirmininką, problemą paviešino ir spaudoje.

Du nubausti vyrai teigė nusprendę, kad ištekinus mergaitę baigsis seniai besitęsiantis šeimų ginčas, į kurį įsivėlęs mergaitės brolis.

Du nubausti vyrai teigė nusprendę, kad ištekinus mergaitę baigsis seniai besitęsiantis šeimų ginčas, į kurį įsivėlęs mergaitės brolis.

Apkaltino neištikimybe

Ginčas įsiplieskė prieš dvejus metus šeimą sukūrus A.Khano sūnui. Jo žmona netrukus buvo apkaltinta turėjusi meilės ryšių su dabar jau suimto vyro sūnėnu. Iš pradžių ginčą ketinta išspręsti tiesiog sumokėjus kompensaciją, tačiau įniršis įsiliepsnojo iš naujo.

Šeimos ir vėl susitiko tradiciniame bendruomenės teisme. Sūnus ir jo žmona kurį laiką buvo įkalinti.

Norėdami ginčą pagaliau išspręsti, du A.Khano broliai ir pastarojo žmoną apkaltinęs vyras sumanė, kad santaika įsivyraus, kai A.Khanas ištekins savo dukrą už varžovų šeimos nario. Vyras atmetė tokį reikalavimą.

„Mano brolis Umaras mane primušė, o bendruomenės teismas, jei aš nesutiksiu, grasina mane nužudyti, o namą sunaikinti”, – žurnalistams pasakojo šešiametės tėvas, kreipęsis į aukštesnį teismą.

Teigiama, kad vyras apskundė ir gimtojo kaimo policijos pareigūną, nes šis palaikė genties teismo priimtą sprendimą. Šis kaltinimus neigia.

Nėra neįprasta

Mergaičių ar moterų ištekinimas sprendžiant ginčus Pakistane nėra neįprastas. Nors tokia praktika nuo 2005 metų baudžiama, tradiciniuose kaimuose genčių teismai gana dažnai įsako kivirčą išspręsti įregistruojant santuoką.

Nuo spalio pradžios Aukščiausiajame Pakistano teisme nagrinėjamos septynios bylos, kuriose artimieji skundžiasi, kad jų dukros verčiamos ištekėti už bendruomenės priešo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius