-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši Gvantanamo kaliniai nusiųsti į Urugvajų

Šeši Gvantanamo kaliniai – keturi sirai, vienas palestinietis ir vienas tunisietis – iš šios JAV kariškių bazės Kuboje, kur lieka dar 136 sulaikytieji, buvo perkelti į Urugvajų, sekmadienį pranešė Pentagonas.
Gvantanamo kalėjimas
Gvantanamo kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp perkeltų kalinių yra siras Jihadas Diyabas, kuris buvo paskelbęs bado streiką ir paprašė JAV teismo nurodyti kalėjimo pareigūnams liautis maitinus jį prievarta. 

Visi minimi asmenys 2002 metais buvo sulaikyti kaip įtariami su „al Qaeda“ susiję kovotojai, bet jokie kaltinimai jiems taip ir nebuvo pateikti.

Mažiausiai nuo 2010-ųjų juos leidžiama paleisti, bet namo jų išsiųsti negalima, o Jungtinėms Valstijoms sunkiai sekėsi ieškoti šalies, kuri juos priimtų.

Visi minimi asmenys 2002 metais buvo sulaikyti kaip įtariami su „al Qaeda“ susiję kovotojai, bet jokie kaltinimai jiems taip ir nebuvo pateikti

Urugvajaus prezidentas Jose Mujica sutiko priimti šiuos vyrus pademonstruodamas humanitarinį gestą ir sakė, kad jiems bus suteikta pagalba įsikurti šalyje, kurioje gyvena nedidelė musulmonų bendruomenė.

Šie kaliniai, kurie į Pietų Ameriką buvo nuskraidinti JAV kariškių lėktuvu, yra didžiausia viena grupė nuo 2009 metų, išėjusi iš tarptautinėje bendrijoje smerkiamo Gvantanamo kalėjimo.

JAV prezidentas Barackas Obama į valdžią prieš beveik šešerius metus atėjo žadėdamas uždaryti šį kalėjimą, dėl jo daromos žalos Amerikos įvaizdžiui pasaulyje. Tačiau jis nesugebėjo to padaryti, iš dalies dėl kliūčių, kurias sudarė JAV Kongresas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius