-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši lėktuvo katastrofą Kolumbijoje išgyvenę žmonės: kas jie?

77 žmonės, tarp jų ir Brazilijos futbolo klubo „Chapecoense“ žaidėjai, pirmadienį skrido lėktuvu, kuris savo tikslo taip ir nepasiekė – sudužo kalnuotoje Kolumbijos vietovėje. Aviakatastrofą išgyveno tik 6 žmonės.
Žmonės, išgyvenę aviakatastrofą Kolumbijoje
Žmonės, išgyvenę aviakatastrofą Kolumbijoje

„Lamia“ orlaiviu skrido 68 keleiviai ir 9 įgulos nariai. Pareigūnai paskelbė, kad iš nuolaužų antradienį iš viso buvo ištraukta 7 gyvi žmonės, tačiau vienas – „Chapecoense“ vartininkas Marcos Danilo Padilha – vėliau mirė ligoninėje nuo patirtų sužalojimų.

Kas yra tie šeši žmonės, kurie išgyveno?

Alanas Ruschelis, „Chapecoense“ gynėjas, 27 metų

Nuotr. iš „Instagram“/Alanas Ruschelis
Nuotr. iš „Instagram“/Alanas Ruschelis

A.Ruschelis buvo vienas pirmųjų žmonių, kurie buvo ištraukti iš sudužusio lėktuvo nuolaužų. Jam lūžo klubo kaulas, vyrui sunkiai sužalota galva.

Futbolininko žmona Moa „Instagram“ tinkle patvirtino, kad jos vyras išgyveno: „Ačiū Dievui, Alanas yra ligoninėje, stabilios būklės. Meldžiamės už visus, kurie nebuvo išgelbėti, ir už visas šeimas. Sunki, sunki situacija. Tik Dievas gali suteikti jėgų. Ačiū tau, Dieve.“

„Telemondo Desportes“ rašo, kad A.Ruschelis į ligoninę buvo atgabentas sąmoningas, sugebantis kalbėti, tačiau šoko būklės. Jis paklausė, ar kas nors galėtų pasaugoti jo vestuvinį žiedą, ir sakė norintis pamatyti savo šeimą.

Jis gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

A.Ruschelis prieš kelionę lėktuvu paskelbė vaizdo įrašą iš lėktuvo, kuriame jis – kartu su komandos draugu Marcos Danilo Padilha, įkėlė asmenukę. Marcos Danilo Padilha taip pat tarp orlaivio nuolaužų buvo rastas gyvas, tačiau ligoninėje vėliau mirė.

VIDEO: A.Ruschelio video prieš skrydį

Jaksonas Follmannas, „Chapecoense“ vartininkas, 24 metų

Nuotr. iš „Twitter“/Jaksonas Follmannas
Nuotr. iš „Twitter“/Jaksonas Follmannas

Atsarginis „Chapecoense“ vartininkas J.Follmannas lėktuve sėdėjo šalia A.Ruschelio.

Antradienį ligoninė, į kurią buvo nugabentas sužeistas futbolininkas, paskelbė, kad su paties J.Follmanno leidimu jam buvo amputuota dešinė koja. Galūnės išsaugoti nepavyko dėl patirtų sunkių sužalojimų.

Jo būklė yra stabili, J.Follmannas gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Futbolininką iš nuolaužų traukęs gelbėtojas „Epoca“ portalui pasakojo, kad vieninteliai J.Follmanno žodžiai nelaimės vietoje buvo „Neleiskite man mirti... Nejaučiu savo kojų. Neleiskite man mirti.“

J.Follmanno tėvas Paulo naujienų agentūrai „Globo“ telefonu sakė, kad dėkoja Dievui už sūnaus gyvybę. „Šansai išgyventi lėktuvo sudužimą iš esmės lygūs nuliui. Tai, kad mano sūnus yra vienas iš išgyvenusiųjų, yra Dievo stebuklas“, – sakė tėvas.

Motina sakė iškart po žinios apie katastrofą širdyje žinojusi, kad jos sūnus – gyvas. „Mano vyrui buvo šokas, jis buvo persigandęs. Aš irgi... Bet motinos širdis niekada neklysta. Mano širdis man sakė, kad Dievas jį apsaugojo“, – sakė motina.

Helio Hermito Zampieras Neto, „Chapecoense“ gynėjas, 31 metų

Nuotr. iš „Twitter“/Helio Hermito Zampieras Neto
Nuotr. iš „Twitter“/Helio Hermito Zampieras Neto

Paskutinis gyvas iš orlaivio ištrauktas asmuo – brazilas H.Neto, „Chapecoense“ komandoje žaidžiantis nuo 2015 m.

H.Neto tarp nuolaužų buvo rastas apie 4 val. ryto, kai jau nebuvo tikimasi rasti gyvų žmonių. Vyrą buvo prispaudęs fiuzeliažas, bet jis sugebėjo prisikviesti pagalbą. Jo tylias dejones ir išgirdo gelbėtojai.

H.Neto būklė atrodė labai bloga – jis negalėjo pajudėti, nors buvo sąmoningas, atmerktomis akimis.

Skelbiama, kad jis patyrė sunkią galvos traumą, kaulų lūžių. Jo būklė vis dar yra itin sunki.

Rafaelis Henzelis Valmorbida, sporto žurnalistas, 43 metų

Nuotr. iš „Twitter“/Rafaelis Henzelis Valmorbida
Nuotr. iš „Twitter“/Rafaelis Henzelis Valmorbida

Kelių dešimčių metų patirtį turintis žurnalistas šiuo metu dirbo „Oeste Capital“ radijo stotyje, komentavo rungtynes. Jis buvo ketvirtas žmogus, gyvas ištrauktas iš nuolaužų.

Pranešama, kad R.Valmorbidai lūžo kairė koja, jis patyrė krūtinės traumą. Vyro būklė yra stabilizuota.

R.Valmorbida prieš skrydį oro uoste kalbėjosi su futbolininkais, paskelbė vaizdo įrašą su taip pat aviakatastrofą išgyvenusiu H.Neto.

Nuotr. iš „Twitter“/R.Valmorbidos feisbukas
Nuotr. iš „Twitter“/R.Valmorbidos feisbukas

Jau įsėdęs į lėktuvą jis feisbuke paskelbė ir nuotrauką, kaip komanda ruošiasi skrydžiui.

Nuotr. iš „Twitter“/R.Valmorbidos feisbukas
Nuotr. iš „Twitter“/R.Valmorbidos feisbukas

Ximena Suárez, skrydžio palydovė, 27 metų

Nuotr. iš „Twitter“/Ximena Suarez
Nuotr. iš „Twitter“/Ximena Suarez

X.Suárez į ligoninę buvo nugabenta su sutrupėjusiais dešinės kojos blauzdikauliu ir šeivikauliu. Merginai skilo kaklo slankstelis, ji patyrė ir daugiau lūžių, galvos traumą.

Ligoninė pranešė, kad X.Suárez būklė yra stabili.

Bolivijos žiniasklaida skelbia, kad atsigavusi X.Suárez sakė vargiai ką pamenanti. „Staiga šviesos užgeso, ir daugiau nieko neatsimenu“, – sakė ji ligoninėje.

Erwinas Tumiri, borto inžinierius, 25 metų

Nuotr. iš „Twitter“/Erwinas Tumiri
Nuotr. iš „Twitter“/Erwinas Tumiri

Apie E.Tumiri patirtus sužalojimus yra mažai žinių – ligoninė patvirtino, kad jis yra gydomas, ir tik tepasakė, kad pavojus jo gyvybei negresia.

„Aš išgyvenau, nes elgiausi taip, kaip nurodyta saugumo protokole“, – iš ligoninės telefonu jis sakė Kolumbijos radijui „Caracol Radio“.

E.Tumiri pasakojo, kad tarp kojų pasidėjo krepšį ir susisuko į kamuoliuką. Jo teigimu, dauguma žmonių prieš smūgį į žemę buvo pakilę iš savo vietų ir panikos apimti šaukė bei verkė.

Vaikinas yra ir krikščioniško roko grupės narys, artimieji jį apibūdina kaip savo darbui itin atsidavusį jaunuolį, visuomet labai draugišką. Jo sesuo Bolivijos žiniasklaidai atskleidė, kad E.Tumiri nebuvo planavęs skristi šiuo lėktuvu – jam staiga teko pakeisti kolegą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius