Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seule po diplomatinio ginčo apsilankė Rusijos užsienio reikalų viceministras

Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka apsilankė Pietų Korėjoje, kur aptarė karą Ukrainoje ir dvišalius ryšius, sekmadienį pranešė korėjiečių užsienio reikalų ministerija, abiejų šalių retorikai dėl branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos tampant vis aštresnei.
IMAGO/Grigory Sysoev / IMAGO/SNA
IMAGO/Grigory Sysoev / IMAGO/SNA

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono reikalams A. Rudenka penktadienį susitiko su savo korėjiečiu kolega Chung Byung-wonu (Čung Bjongvonu), sakoma Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Chung Byung-wonas išsakė „rimtą Seulo poziciją“ dėl stiprėjančio Maskvos karinio bendradarbiavimo su Pchenjanu ir paragino Rusiją imtis, jo žodžiais tariant, atsakingų veiksmų, sakoma pareiškime.

A. Rudenkos vizitas įvyko netrukus po to, kai Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad padidėjusią įtampą Korėjos pusiasalyje „visų pirma lėmė įžūli Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių, įskaitant Korėjos Respubliką ir Japoniją, politika“, pavadinusi Pietų Korėją jos oficialiu pavadinimu.

M. Zacharova išsakė šias pastabas, paklausta apie Pietų Korėjos prezidento Yoon Suk-yeolo (Jun Sukjolo) neseniai pasakytus žodžius, kad Šiaurės Korėja – vienintelė pasaulio šalis, kuri yra įteisinusi prevencinį branduolinio ginklo panaudojimą.

Yoon Suk-yeolo pastabas pavadinusi „akivaizdžiai šališkomis“, Rusijos URM atstovė taip pat tvirtino, jog Seulas, „atrodo, nesuvokia, kad Jungtinių Valstijų lyderiaujanti pozicija negrįžtamai traukiasi į praeitį“ ir kad Pietų Korėja „gali tapti tik maža derybine figūrėle Vašingtono geopolitiniuose žaidimuose“.

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija šeštadienį iškvietė Rusijos ambasadorių Georgijų Zinovjevą, kad pareikštų protestą dėl „grubių ir nemokšiškų“ komentarų.

Nuo 2022 metų, kai įsiveržė į Ukrainą, Rusija puoselėja vis glaudesnius ryšius su Pchenjanu. Pietų Korėja ir Vašingtonas jį kaltina siunčiant į Maskvą ginklus, padedančius rusams kariauti.

Šiais metais Šiaurės Korėja paskelbė Pietų Korėją savo „pagrindiniu priešu“ ir pagrasino karu dėl „net 0,001 milimetro“ teritorinio pažeidimo.

Analitikai neseniai įspėjo, kad Šiaurės Korėja gali bandyti sparnuotąsias raketas prieš siųsdama jas į Rusiją, kad jos būtų panaudotos Ukrainoje.

Rugsėjį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) surengė retą kelionę į Rusiją susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu. Pastarasis savo ruožtu ketina apsilankyti Pchenjane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius