Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiais metais Latvija buvo Europos „ekonominis galvos skausmas“

Šiais metais Latvija, užsieniečių vertinimais, buvo Europoje „ekonominis galvos skausmas“, bet yra vilčių, kad jos įvaizdis ims gerėti, agentūrai BNS pareiškė Latvijos instituto direktorius Ojaras Kalninis.
Senosiose lyvių žemėse iškilo Rygos miestas.
Ryga. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Skausmas Latvija

„Nėra abejonių, kad Latvijos įvaizdis šiais metais nukentėjo“, – sakė jis ir pažymėjo, kad dabar, tiesa, šalies įvaizdis labiau teikia vilčių nei 2009 metų pradžioje, nes jai pavyko išvengti visiško ekonominio žlugimo, vyriausybė taip pat atsilaikė.

„Yra tam tikro atsargaus optimizmo. Įvaizdis, žinoma, nukentėjo, ir jam pagerinti reikės laiko“, – pridūrė O.Kalninis.

Pasak instituto direktoriaus, labiausiai nuo blogo valstybės įvaizdžio nukentėjo verslininkai – jiems sunku gauti paskolų ar sudaryti sandorius užsienyje.

Tačiau, kaip pridūrė O.Kalninis būtent sėkmingai dirbančios įmonės, turinčios gerą reputaciją, galėtų pagerinti šalies įvaizdį.

Kai dėl Latvijos užsienio politikos, tai O.Kalninis mano, kad praeinantys metai buvo ramūs, ir jokių ryškių įvykių nurodyti jis negali – nei teigiamų, nei neigiamų.

Santykiai su Rusija taip pat buvo stabilūs, daugiausia dėmesio Latvijoje buvo skiriama ES klausimams ir ekonomikos problemoms.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius