Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingos liūtys Dubajuje: lėktuvų pakilimo takas kaip upė, apsemti prekybos centrai

Antradienį Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) praūžė smarkios liūtys, užtvindžiusios dalį pagrindinių greitkelių. Dubajaus oro uostas kai kam galėjo priminti upės vagą, o prekybos centrų ir stočių pirmuosius aukštus skalavo vanduo.

Tuo tarpu per panašius didelius potvynius kaimyniniame Omane žuvusiųjų skaičius išaugo iki 18, o dar daugiau laikomi dingusiais be žinios, skelbia „The Washington Post“.

VIDEO: Siaubingos liūtys Dubajuje: apsėmė oro uostą, kelius ir prekybos centrus

Per dieną – metų lietaus norma

Naktį prasidėjusios liūtys gatvėse paliko didžiulius vandens telkinius, o siautėjantys vėjai sutrikdė skrydžius Dubajaus tarptautiniame oro uoste – judriausiame pasaulyje tarptautinių kelionių oro uoste, kuriame įsikūrusi tolimojo susisiekimo bendrovė „Emirates“. Iki vakaro mieste iškrito daugiau kaip 120 milimetrų kritulių – tai yra tipiškas dykumų šalies metų kritulių vidurkis, o artimiausiomis valandomis jų tikimasi dar daugiau.

Policija ir gelbėtojai lėtai važiavo užtvindytomis gatvėmis. Danguje blykčiojo žaibai, retkarčiais paliesdami aukščiausio pasaulyje pastato Burdž Chalifos viršūnę.

Visuose JAE, kurie yra septynių emyratų federacija, prieš audrą buvo uždarytos mokyklos, o valstybės tarnautojai, jei galėjo, dirbo nuotoliniu būdu. Daugelis darbuotojų taip pat liko namuose, o tie, kurie ryžosi palikti namus, dažnai buvo priversti stabdyti savo transporto priemones apsemtuose keliuose, kur vanduo buvo gilesnis nei tikėtasi.

Valdžios institucijos išsiuntė į gatves ir greitkelius autocisternas, kad išpumpuotų vandenį. Vanduo užliejo kai kuriuos namus, todėl žmonės buvo priversti gelbėti savo turtą.

Arabijos pusiasalyje esančiuose JAE lietus yra neįprastas, tačiau periodiškai pasitaiko vėsesniais žiemos mėnesiais. Dėl reguliaraus lietaus trūkumo daugelyje kelių ir kitų vietovių trūksta drenažo, todėl kyla potvyniai.

Lietus taip pat iškrito Bahreine, Katare ir Saudo Arabijoje.

Kaimyniniame Omane, Arabijos pusiasalio rytiniame pakraštyje esančiame sultonate, per pastarųjų dienų liūtis žuvo mažiausiai 18 žmonių, teigiama antradienį paskelbtame šalies Nacionalinio nepaprastųjų situacijų valdymo komiteto pranešime. Tarp jų – apie 10 moksleivių, kurie kartu su suaugusiuoju buvo nunešti potvynio vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius