-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Dakotos gubernatorius pasirašė įstatymą, draudžiantį beveik visus abortus

Šiaurės Dakotos gubernatorius pirmadienį pasirašė įstatymą, draudžiantį beveik visus abortus šioje retai apgyvendintoje JAV Vidurio Vakarų valstijoje.
Dėl nėštumo susikrimtusi moteris
Dėl nėštumo susikrimtusi moteris / 123RF.com nuotr.

Respublikonų gubernatorius Dougas Burgumas savo pareiškime teigė, kad „šis įstatymo projektas paaiškina ir patikslina galiojančius valstijos įstatymus“, kurių taikymas prasidėjo praėjusiais metais, kai konservatorių dominuojamas Aukščiausiasis Teismas panaikino federalinę abortų prieinamumo apsaugą.

D.Burgumas teigė, kad naujasis įstatymas, kuris įsigalioja nedelsiant, „dar kartą patvirtina, kad Šiaurės Dakota yra už gyvybę pasisakanti valstija“.

Šiuo metu Šiaurės Dakotoje draudžiami bet kokie abortai nuo pat pastojimo, išskyrus kelias išimtis, pavyzdžiui, jei nėštumas kelia rimtą pavojų motinos sveikatai.

Išimtis taip pat numatyta, jei nėštumas yra išprievartavimo ar incesto rezultatas, tačiau tik tuo atveju, jei embrionas yra šešių ar mažiau savaičių amžiaus, kai daugelis moterų net nežino, kad yra nėščios.

Šiaurės Dakotoje, turinčioje stiprią konservatyvią daugumą, gyvena beveik 800 000 žmonių. Nuo Aukščiausiojo Teismo 2022 metų birželį priimto sprendimo maždaug 15 valstijų uždraudė abortus.

Balandžio 13 dieną Floridos įstatymų leidėjai uždraudė šią procedūrą po šešių nėštumo savaičių, o Baltieji rūmai šį įstatymą pavadino kraštutiniu ir pavojingu, nors ši priemonė dar neįsigalios, kol valstijos Aukščiausiasis Teismas neperžiūrės abortų įstatymų.

Praėjusį penktadienį JAV Aukščiausiasis Teismas nutarė kol kas išsaugoti galimybę gauti aborto tablečių, kuriomis šalyje atliekama daugiau nei pusė nėštumo nutraukimo procedūrų, panaikindamas žemesnės instancijos teismų sprendimus, kurie būtų uždraudę arba labai apriboję šio vaisto prieinamumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius