-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja grasina pulti JAV nežinomu „mirtinu ginklu“

Šiaurės Korėjos valdžia pagrasino atsakyti į bendras JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas „mirtinu ginklu“. Kaip rašo newsru.com, cituodama CNN, šis ginklas keltų grėsmę net pačiai JAV teritorijai.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiaurės Korėjos armija ir tauta jau ne ta, kokia buvo praeityje, kai į amerikiečių kovines galvutes turėjome atsakyti šaudydami iš šautuvų. JAV turi suprasti, kad Vašingtono sugriežtintos sankcijos ir blokada Šiaurės Korėjai sulauks griežtesnio ir baisesnio atsako“, – pareiškė šalies Nacionalinio gynybos komiteto atstovas.

Jo teigimu, „Šiaurės Korėja – neįveikiama jėga, apsirūpinusi gynybine ir puolamąja ginkluote, nežinoma pasauliui“. Todėl esą JAV turėtų tuoj pat nutraukti mokymus, jeigu Vašingtonas nori, kad Jungtinių Valstijų teritorija būtų saugi.

Tuo tarpu Pentagonas pranešė, kad šie kariniai mokymai yra kasmetiniai ir vyksta visiškai nesiejant jų su pasaulio įvykiais. Pratybų pradžia – pirmadienis, rugpjūčio 17 diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius