-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja patvirtino, kad birželį paleis žvalgybinį palydovą

Šiaurės Korėja patvirtino, kad birželį paleis žvalgybinį palydovą, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi aukšto rango gynybos pareigūnu.
Kim Jong Unas apžiūrėjo pirmąjį šalies karinį žvalgybos palydovą.
Kim Jong Unas apžiūrėjo pirmąjį šalies karinį žvalgybos palydovą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Pchenjano, jis reikalingas tam, kad šalis galėtų realiuoju laiku stebėti JAV ir jų karinių partnerių judėjimą.

Japonija pirmadienį pranešė, kad Pchenjanas ją informavo, jog jau šią savaitę gali paleisti palydovą. Tačiau Tokijas įspėja, kad Šiaurės Korėja, nepaisydama sankcijų, gali išbandyti balistinę raketą.

Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) citavo valdančiosios partijos centrinės karinės komisijos pirmininko pavaduotoją Ri Pyong Chol, kuris pareiškė, kad karinės žvalgybos palydovas Nr. 1 bus paleistas birželį.

Išplatintame pranešime teigiama, kad palydovas kartu su įvairiomis žvalgybos priemonėmis, kurios bus naujai išbandytos, yra labai svarbus JAV ir jos partnerių kariniams veiksmams sekti, stebėti ir atremti iš anksto, realiuoju laiku.

Ri Pyong Chol nurodė, kad Šiaurės Korėja jaučia poreikį plėsti žvalgybos ir informacijos priemones, tobulinti įvairius gynybinius ir puolamuosius ginklus, kad sustiprintų savo karinį pasirengimą.

Jis taip pat pareiškė, kad Vašingtonas iš oro šnipinėja Korėjos pusiasalį ir jo apylinkes.

Naujienų agentūrai AFP Japonijos pakrančių apsaugos vadovas teigė, kad Pchenjanas informavo Tokiją, kad gegužės 31 – birželio 11 dienomis ketina paleisti raketą, ir nurodė, kad įspėjamosios zonos yra vandenys prie Geltonosios jūros, Rytų Kinijos jūros ir į rytus nuo Lusono salos Filipinuose.

Tokios zonos dažniausiai skirtos krintančioms nuolaužoms.

2012 ir 2016 metais Pchenjanas išbandė balistines raketas, prieš tai apibūdindamas jas kaip palydovų paleidimą. Abi jos skriejo virš Japonijos pietinio Okinavos regiono.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas šį mėnesį apžiūrėjo pirmąjį šalies karinį žvalgybos palydovą, kuris ruošiamas paleidimui, ir uždegė žalią šviesą šiam žingsniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius