Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja tiesia alyvos šakelę Pietų Korėjai ragindama nutraukti priešiškus karinius veiksmus

Šiaurės Korėja penktadienį laiške paragino Pietų Korėją užbaigti priešiškus karinius veiksmus, parodydama dar vieną taikinamąjį gestą, nors kol kas visos panašios Pchenjano pastarojo meto iniciatyvos sulaukė skeptiškos jos kaimynės reakcijos.
Kim Jong-unas švenčia 31-ąjį gimtadienį
Kim Jong-unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįkart alyvos šakelę Pchenjanas ištiesė parašydamas „atvirą laišką“, kurį Pietų Korėjos valdžiai nusiuntė Šiaurės Korėjos aukščiausia karinė institucija tiesioginiu komunistinės valstybės lyderio Kim Jong Uno įsakymu.

„Siekiant atverti platų kelią Šiaurės ir Pietų Korėjų santykių gerinimui, svarbu priimti drąsų sprendimą sustabdyti bet kokius priešiškus karinius veiksmus, kurie yra didžiausia kliūtis, kurstanti nepasitikėjimą ir konfrontaciją“, – rašoma Nacionalinės gynybos komisijos (NGK) laiške.

Prieš savaitę NGK nusiuntė Pietų Korėjai virtinę pasiūlymų, ragindama atšaukti numatytas bendras karines pratybas su Jungtinėmis Valstijomis ir kviesdama savo seną varžovę paskelbti abipusį šmeižto ir įžeidimų moratoriumą.

Seulas atmetė šiuos Pchenjano pasiūlymus, pavadinęs juos „apgaulinga“ propaganda ir įspėjęs, kad komunistinė valstybė gali rengtis įvykdyti provokacinį veiksmą, kad išprovokuotų konfrontaciją.

„Tenka tik apgailestauti, bet Pietų Korėjos valdžia dar nepakeitė savo klaidingo požiūrio ir neigiamos pozicijos“, – pažymima NGK laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius