-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 10 /14:52

Šiaurės Korėja pademonstravo savo tankus ir raketas per įspūdingą karinį paradą

Tankai, šarvuočiai, salvinės raketų ugnies sistemos ir įvairios raketos šeštadienį riedėjo Pchenjano centrine aikšte per didžiulį karinį paradą, surengtą minint Šiaurės Korėjos valdančiosios Darbininkų partijos įkūrimo 70-ąsias metines.
Karinis paradas
Karinis paradas / „Scanpix“/AP nuotr.

Partijos emblemos – kūjo, teptuko ir pjautuvo – pavidalu išsirikiavę karo lėktuvai praskrido virš Kim Il Sungo aikštės. Kita lėktuvų grupė buvo išsirikiavusi, kad sudarytų skaičių 70.

Vėliau per civilių eitynes tūkstančiai žmonių, iškėlę spalvotas korteles, sudarė Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno vardą. Šalies vadovas, stebėjęs paradą iš tribūnos, mojavo miniai ir susikibo rankomis su viešinčiu Kinijos pareigūnu Liu Yunshanu.

Šis paradas pradėjo dideles partijos įkūrimo metinių iškilmes, kurios, pasak analitikų, atskleidžia Kim Jong Uno pastangas įtvirtinti savo autoritetą, taip pat partijos ir kariuomenės vienybę.

Šiaurės Korėjos vadovas: mūsų šalis gali kariauti bet kokį karą su JAV

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-Unas šeštadienį pareiškė, kad jo šalis gali kariauti bet kokį karą, kurį išprovokuotų Jungtinės Amerikos Valstijos; taip jis kalbėjo per paradą, surengtą 70-ųjų valdančiosios Darbininkų partijos metinių proga.

„Šiandien mūsų partija ryžtingai skelbia, kad mūsų revoliucinės ginkluotosios pajėgos yra pajėgios kariauti bet kurį karą, išprovokuotą Jungtinių Valstijų; mes esame pasirengę apginti savo liaudį ir žydrą mūsų gimtinės dangų“, – sakė Kim Jong-unas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius