-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos delegacija keliauja į Kiniją, Vietnamą ir Laosą

Į Pekiną atvyko Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos delegacija, pradėdama kelionę į Kiniją, Vietnamą ir Laosą, penktadienį pranešė Pchenjano valstybinė žiniasklaida.
Zhang Ling / ZUMAPRESS.com
Zhang Ling / ZUMAPRESS.com

Delegaciją, vadovaujamą pakaitinio politinio biuro nario Kim Song Namo (Kim Sen Namo), ketvirtadienį oro uoste pasitiko Kinijos komunistų partijos atstovas, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), nenurodydama tikslaus kelionės pobūdžio.

Ankstesniame KCNA pranešime teigta, kad delegacija vyks į Vietnamą ir Laosą, taip pat neatskleidžiant kelionės tikslo.

Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ duomenimis, Pchenjane Kim Song Namas laikomas „ekspertu Kinijos klausimais“ ir buvo velionių Šiaurės Korėjos lyderių Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) bei Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) vertėjas.

Pekino valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad delegacija ketvirtadienį susitiko su Kinijos aukščiausio politinio patariamojo organo pirmininku Wang Huningu (Vang Huningu).

Kinija yra didžiausia Šiaurės Korėjos ekonominė rėmėja ir tradicinė sąjungininkė, o dabartinis lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) stengėsi stiprinti santykius su Pekinu, kartu stiprindamas agresyvią retoriką Seulo atžvilgiu.

Sausį Kim Jong Unas sakė, kad Pchenjanas ir Pekinas 2024 metus paskelbė „KLDR ir Kinijos draugystės metais“, pavartodamas oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo santrumpą.

„Xinhua“ teigė, kad ketvirtadienį, pažymėdamas šių metų svarbą, Wang Huningas išreiškė Kinijos pasiryžimą imtis „konkrečių veiksmų, kuriais būtų skatinama abiejų šalių draugystė, gilinamas bendradarbiavimas, stiprinamas strateginis bendravimas ir bendrai siekiama taikios ir stabilios išorės aplinkos“.

Ekspertai teigė, kad Šiaurės Korėja, atrodo, atnaujina diplomatinę veiklą po kelerius metus dėl COVID-19 trukusio sienų uždarymo. Anksčiau šį mėnesį Pchenjanas į Mongoliją išsiuntė delegaciją, vadovaujamą užsienio reikalų viceministro Pak Myong Ho (Pak Mjong Ho).

Šiaurės Korėja taip pat palaiko gana glaudžius ryšius su Laosu ir Vietnamu.

2019 metais Vietnamo sostinėje Hanojuje Kim Jong Unas surengė istorinį, bet galiausiai nesėkmingą aukščiausiojo lygio susitikimą su tuometiniu JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Penktadienį KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas nusiuntė gėlių krepšelį Laoso prezidentui Thonglounui Sisoulithu (Tonglunui Sisulitui) 69-ųjų Laoso liaudies revoliucinės partijos įkūrimo metinių proga.

2013 metais Laosas buvo plačiai kritikuojamas už tai, kad grąžino devynis Šiaurės Korėjos pabėgėlius, kuriems tuo metu buvo nuo 15 iki 19 metų, nepaisydamas Seulo ir Jungtinių Tautų prašymų reiškiant susirūpinimas dėl jų saugumo grįžus į represinę tėvynę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius