Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderio dėdei įvykdyta mirties bausmė

Šiaurės Korėjos jaunojo lyderio Kim Jong Uno įtakingam dėdei Jang Song Thaekui įvykdyta mirties bausmė, ketvirtadienį skelbia BBC, remdamasis šalies naujienų agentūra KCNA.
Jang Song Thaekas ir Kim Jong Unas
Jang Song Thaekas ir Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jang Song Thaekas areštuotas per Darbo partijos politinio biuro posėdį praėjusį sekmadienį. Skelbiama, kad mirties bausmė jam esą įvykdyta praėjusį ketvirtadienį.

Priminsime, kad Šiaurės Korėja pirmadienį patvirtino, kad jaunojo šalies lyderio Kim Jong Uno įtakingas dėdė buvo pašalintas iš užimamų aukštų pareigų dėl korupcijos, narkotikų vartojimo ir neleistinų romanų, o analitikai spėlioja, kad toks žingsnis dar labiau įtvirtins šalies vadovo autoritetą.

Jang Song Thaekas, laikytas savo sūnėno mentoriumi ir įtakingu užkulisiniu veikėju, buvo pašalintas iš visų postų valdančiojoje partijoje dėl nusikalstamų veiksmų ir vadovavimo „kontrrevoliucinei kuopelei“.

Pasak analitikų, Jang Song Thaekas atliko svarbų vaidmenį valdžios perdavimo procese, kai nepatyręs Kim Jong Unas 2011 metais pakeitė prie šalies savo velionį tėvą Kim Jong Ilą, tačiau jis užsitraukė lyderio, kuriam dabar apie 30 metų, nemalonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius