-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi gegužės 9-ąją pradės visuomenei naudingą darbą Alzheimerio liga sergančių žmonių centre

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi gegužės 9 dieną pradės teismo už mokestinį sukčiavimą skirtą visuomenei naudingą darbą Alzheimerio liga sergančių žmonių centre, trečiadienį sakė to centro direktorius.
Silvio Berlusconi švenčia 77-ąjį gimtadienį
Silvio Berlusconi švenčia 77-ąjį gimtadienį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paolo Pigni, kuris vadovauja netoli Milano esančiam katalikiško Šventosios Šeimos fondo  centrui, spaudos konferencijoje sakė, kad „buvęs premjeras atvyks gegužės 9-ąją“ ir dirbs centro dalyje, skirtoje rūpintis silpnaprotyste ir Alzheimerio liga sergančiais žmonėmis.

Žiniasklaidos magnatas, kuriam nurodyta tame neįgaliųjų ir pagyvenusiųjų centre dirbti vieną dieną per savaitę mažiausiai po keturias valandas, padės vykdyti ryto programą, į kurią įeina fizinis aktyvumas, skaitymas, rašymas ir žaidimai, sakė P.Pigni.

„Berlusconi nedalyvaus linksmoje ar poilsio veikloje ir neleis savo laiko kabinete“, – sakė direktorius ir pridūrė, kad 77 metų magnatas susidurs su „kančios situacijomis, kurios gali jį praturtinti“.

P.Pigni pabrėžė, kad šiame centre „nei Silvio Berlusconi, nei kas nors kitas negalės dirbti dėl rinkimų kampanijų“.

Anksčiau šį mėnesį Italijos teismas nurodė milijardieriui S.Berlusconi, kuris buvo nuteistas dėl mokestinio sukčiavimo, vienus metus dirbti visuomenei naudingą darbą pagyvenusių žmonių centre.

Centras yra įsikūręs Čezano Boskonėje Milano pietiniame pakraštyje, jame gyvena 2 tūkst. pacientų.

Tai buvo dar vienas pažeminimas magnatui, kuris buvo išmestas iš parlamento ir šešerius metus negalės dalyvauti rinkimuose.

S.Berlusconi pernai buvo nuteistas byloje, susijusioje su jo verslo imperijos „Mediaset“ 10-ajame dešimtmetyje įsigytomis televizijos platinimo teisėmis.

Į kalėjimą jis nebus nusiųstas dėl Italijoje galiojančio atlaidumo tiems, kam per 70, be to, jo bausmė gali būti dar sutrumpinta dėl gero elgesio, iki devynių mėnesių.

S.Berlusconi taip pat buvo uždrausta susitikti su kitais teistais žmonėmis, tarp kurių yra mažiausiai vienas artimas jo sąjungininkas.

Buvo apribotos ekspremjero galimybės keliauti, bet sąlygos yra švelnesnės nei namų areštas.

S.Berlusconi tvirtina, kad yra visiškai nekaltas dėl visų jam kada nors pateiktų kaltinimų ir nuolat tvirtina, jog didelė Italijos teismų dalis dėl palankumo kairiesiems rezga prieš jį sąmokslą, kad išstumtų jį iš politikos.

Šiuo metu jo laukia dar dvi bylos. Birželio 20 dieną turi prasidėti jo apeliacijos procesas ryšium su septynerių metų kalėjimo bausme ir draudimu visam gyvenimui dirbti parlamente dėl lytinių santykių su nepilnamete prostitute ir piktnaudžiavimo valdžia.

Jis taip pat yra atsakovas byloje dėl įtariamo 3 mln. eurų kyšio 2006 metais, siekiant, kad vienas centro kairiųjų senatorius prisijungtų prie jo partijos. Tas žingsnis tada padėjo nuversti konkurentų vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius