-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi laukia dar vienas lemiamas balsavimas parlamente

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi turi tik vieną dieną neapsisprendusiųjų parlamente širdims užkariauti ir atsikratyti varžovų vidaus politikoje, kurie grasina nuversti jo vyriausybę už nesugebėjimą imtis reformų skolų krizei užbėgti už akių.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Stebėtojų nuomonės skiriasi dėl to, kiek dešiniojo centro deputatų „iššoks iš laivo“, kai vyks lemiamas balsavimas dėl biudžeto programos parlamente antradienį.

S.Berlusconi signalas galimiems „išdavikams“ visiškai aiškus: jums nėra daugiau kur eiti, o jeigu liksite, jums bus atsilyginta.

Skandalingas 75-erių žiniasklaidos priemonių magnatas ne kartą atmetė raginimus atsistatydinti ir yra įsitikinęs, kad gali tęsti politinę karjerą.

„Mes per pastarąsias kelias valandas patikrinome ir išsiaiškinome, kad mus, kaip ir iki šiol, remia dauguma“, – sakė jis savo partijos susirinkime sekmadienį.

Kairiojo centro opozicija mano kitaip: jie rengia balsavimą dėl nepasitikėjimo votumo vyriausybei šią savaitę, kuris, oponentų nuomone, turi nutraukti jo karjerą, net jeigu jis sugebės patekti į antrąjį balsavimo ratą.

„Berlusconi meluoja, paskutinį kartą beviltiškai mėgindamas išsigelbėti. Jis jau nebeturi daugumos Deputatų Rūmuose“, – sakė Dario Franceschini iš pagrindinės opozicinės Demokratų partijos.

Laikraščiai mano, jog „dezertyrų“ tarp S.Berlusconi šalininkų gali būti nuo 20 iki 40 žmonių, o tai yra daugiau nei pakanka nuversti vyriausybę, bet S.Berlusconi ne kartą pavyko išlipti sausam iš vandens, griebusis įtikinėjimo paskutinėmis minutėmis prieš balsavimą.

Italija – trečioji euro zonos ekonomika, ir manoma, kad jos politinė krizė bei skolų problemos kelia didelio masto krizės šiame valiutų bloke pavojų.

Italijos obligacijų pelningumas pastarajame aukcione siekė daugiau kaip 6,4 proc. metinių palūkanų, pralenkęs rekordą nuo euro įsteigimo. Jeigu šalis nebegalės daugiau skolintis pinigų atvirose rinkose, ji, kaip ir Graikija, Airija bei Portugalija, turės prašyti tarptautinių kreditorių pagalbos. 

Kalbėdamas apie tai, kokios aukštos palūkanų normos Italijoje praėjusią savaitę Europos centrinio banko valdybos narys Yvesas Merschas sakė šeštadienį, kad bankas nuolat grįžta prie idėjos nutraukti Italijos obligacijų supirkimą, jeigu Roma neįvykdys finansų reformų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius