-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pagyrė karius „sužlugdžius šalies priešus“

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pagyrė karius, kurie „sužlugdė šalies priešus“, valstybinė naujienų agentūra SANA paskelbė pirmadienį – kitą dieną po to, kai protestus malšinančios saugumo pajėgos, kaip pranešama, nukovė beveik 140 žmonių.
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalboje, skirtoje Sirijos armijos įkūrimo 66-osioms metinėms, B.al Assadas pareiškė, jog kariškiai „įrodė ištikimybę savo liaudžiai, šaliai ir įsitikinimams“, nurodė SANA.

„Jos pastangomis ir pasiaukojimu bus žavimasi, – pridūrė prezidentas. – Dėl šio pasiaukojimo pavyko sužlugdyti šalies priešus ir nutraukti maištą, išsaugant Siriją.“

Šie komentarai nuskambėjo, kai Vokietija ir Italija paragino skubiai sušaukti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdį, gavus informacijos iš žmogaus teisių aktyvistų, jog malšinant protestus Sirijoje sekmadienį žuvo mažiausiai 136 žmonės.

Per smurto bangą musulmonų šventojo mėnesio Ramadano išvakarėse, kurią vienas aktyvistas pavadino „viena iš kruviniausių dienų“ nuo demokratijos reikalaujančių demonstrantų protestų Sirijoje pradžios kovo viduryje, pasmerkė JAV prezidentas Barackas Obama ir Europos šalių lyderiai.

B.al Assado kalboje, kuri buvo paskelbta Liaudies armijos žurnale, o vėliau išversta į anglų kalbą ir išplatinta SANA, prezidentas sveikino savo ginkluotąsias pajėgas, vadindamas jas ištikimybės valstybės tikslams pavyzdžiu ir šalies teisių gynėjomis.

„Sirija įpratusi kurti pergales ir nugalėti priešus... Ji žino, kaip elgtis, kad pasiektų naujų pergalių ir paliktų karo kurstytojus ir kraujo pirklius ragauti pralaimėjimo bei nusivylimo kartėlio“, – SANA cituoja valstybės vadovą.

B.al Assadas dėl neramumų kaltino sąmokslininkus, kurie esą kursto maištauti.

„Šis nuožmus puolimas nebus sėkmingesnis negu visi kiti... Visi dori Sirijos žmonės įsitikinę, kad mes iš šios krizės iškilsime dar galingesni, dar labiau dalyvaujantys ir dar veiksmingesni regioniniu ir tarptautiniu lygmeniu“, – sakė prezidentas.

B.al Assadas taip pat sakė, kad jo vyriausybė pateiks „savąjį laisvės, demokratijos ir politinio pliuralizmo modelį“, atsižvelgdama į Sirijos žmonių pageidavimus, o ne į tai, ką siekia primesti šalies priešai.

„Mes liksime laisvi priimdami savo nacionalinius sprendimus ir suverenūs savo tarptautiniuose santykiuose“, – pabrėžė jis.

Pirmieji reformų šalininkų protestai Sirijoje prasidėjo kovo 15 dieną, o nuo to laiko šalyje žuvo mažiausiai 1 583 civiliai gyventojai, taip pat 369 armijos ir saugumo pajėgų nariai, nurodo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius