Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos šiaurėje per sukilėlių ir džihadistų kautynes žuvo 47 žmonės

Sirijos šiaurėje mažiausiai 47 kovotojai žuvo per kautynes tarp džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ ir kitų sukilėlių dėl vienos opozicijos tvirtovės kontrolės, šeštadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Nesiliaujantys neramumai Sirijoje
Nesiliaujantys neramumai Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20 islamistų ir kitų sukilėlių kovotojų, taip pat 27 džihadistai žuvo per penktadienį vykusius susirėmimus Alepo provincijoje, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Susirėmimai daugiausiai vyko aplink Marėjos miestelį – svarbią sukilėlių tvirtovę, kurią „Islamo valstybė“ stengiasi užimti jau kelis mėnesius.

Tie susirėmimai daugiausiai vyko aplink Marėjos miestelį – svarbią sukilėlių tvirtovę, kurią „Islamo valstybė“ stengiasi užimti jau kelis mėnesius.

SOHR pranešime sakoma, kad kautynės tęsiasi aplink minėtą miestą, kurį tebekontroliuoja sukilėliai, taip pat aplinkiniuose kaimuose.

Marėja yra vienas svarbiausių sukilėlių miestų Alepo provincijos šiaurėje prie pagrindinio kelio sienos su Turkija link, juo gabenamos atsargos.

„Islamo valstybė“ Marėją atakuoja jau kelis mėnesius, stengdamasi išplėsti į vakarus savo kontroliuojamą teritoriją Alepo provincijoje.

Praėjusią savaitę džihadistai pasistūmėjo į priekį tame regione, atkovoję iš kitų sukilėlių penkis kaimus aplink Marėją. Džihadistai buvo kaltinami panaudoję per savo puolimą kažkokias chemines medžiagas, galbūt garstyčių dujas.

Pastarosiomis dienomis JAV vadovaujamos koalicija, rengianti aviacijos smūgius prieš „Islamo valstybės“ taikinius Sirijoje, bombardavo grupuotės pozicijas netoli Marėjos.

„Islamo valstybė“ toliau stiprėja toje teritorijoje, nors Turkija ir Jungtinės Valstijos sudarė susitarimą stengtis sukurti nuo džihadistų išvaduotą zoną Alepo provincijos šiaurėje.

Pastarosiomis dienomis JAV vadovaujamos koalicija, rengianti aviacijos smūgius prieš „Islamo valstybės“ taikinius Sirijoje, bombardavo grupuotės pozicijas netoli Marėjos, nurodė Pentagonas.

Jau daugiau negu 240 tūkst. žmonių žuvo per konfliktą Sirijoje nuo jo pradžios 2011 metų kovą.

Neramumai, prasidėję kaip taikūs protestai prieš vyriausybę, ilgainiui virto painiu daugiašaliu karu, kuriame kaunasi režimo ir sukilėlių pajėgos, taip pat kurdai ir džihadistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius