Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalingajai amerikietiškojo futbolo žvaigždei gresia 33 metai kalėjimo

Skandalais pagarsėjęs legendinis amerikietiškojo futbolo žaidėjas Orenthalas Jamesas Simpsonas, kuris prieš daugiau nei dešimtmetį buvo išteisintas byloje dėl buvusios žmonos nužudymo, gali 33 metus praleisti už grotų dėl ginkluoto apiplėšimo ir pagrobimo.
O.J.Simpsonas
O.J.Simpsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kalėjimas

Pasak O.J.Simpsono advokatų, bylą nagrinėjanti teisėja Jackie Glass atsižvelgė, jog kaltinamasis jau yra dešimt kartų nuteistas, todėl 61 metų garsenybei skyrė 9 metus kalėjimo be teisės persvarstyti nuosprendį, o ilgiausias įkalinimo terminas gali būti 33 metai.

O.J.Simpsonas anksčiau atsiprašė teisėjos dėl 2007 metų rugsėjį Las Vegaso viešbutyje „Palace Station“ įvykdyto apiplėšimo.

„Nežinojau, kad darau kokį nors nusikaltimą. Maniau, jog tai buvo tik konfliktas su draugais, o aš atsiėmiau man priklausančius daiktus. Taigi, aš atsiprašau. Atsiprašau dėl visko“, – su ašaromis balse kalbėjo kaltinamasis.

O.J.Simpsonas pripažintas kaltu dėl 2007 metais įvykusio incidento, kai jis kartu su penkiais draugais, iš kurių du buvo ginkluoti, įsiveržė į Las Vegaso viešbučio kambarį, užrakino duris ir apiplėšė du prekeivius sporto relikvijomis.

Surakintas, mėlyną kalinio uniformą vilkintis O.J.Simpsonas sakė mėginęs susigrąžinti asmeninius daiktus, kurie neva buvo pavogti iš jo artimųjų.

„Tie daiktai ne vienerius metus buvo pardavinėjami internetu. Taip pat matėme iš mūsų namų pavogtų daiktų nuotraukas, kurias spausdino bulvarinė spauda“, – aiškino jis.

Tačiau teisėja neatsižvelgė į O.J.Simpsono pasiteisinimus, jog jis nusikaltimą atliko iš kvailumo.

„Šis įvykis buvo labai smurtingas, – sakė J.Glass. - Buvo atsinešta ginklų, vienas iš jų buvo ištrauktas. Visiškai tikėtina, kad tame kambaryje galėjo nutikti nelaimė... Tai nebuvo teisėtas reikalavimas atiduoti daiktus, o visai kas kita.“

O.J.Simpsonas sakė, kad tarp daiktų, kuriuos jis norėjo atsiimti, buvo nuotrauką, kurioje jo sūnus nusifotografavęs Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete, taip pat savo buvusios žmonos vestuvinį žiedą.

Už du pagrobimo atvejus teisėja O.J.Simpsonui skyrė po 15 metų.

Iki 15 metų kalėjime taip pat buvo skirta apiplėšime dalyvavusiam 54 metų Clarenceui Stewartui.

1995 metais O.J.Simpsonas buvo išteisintas plačiai pagarsėjusioje 1995 metų byloje, kurioje jis buvo kaltinamas nužudęs savo buvusią žmoną Nicole Brown Simpson ir jos draugą Roną Goldmaną.

„Tai saldžiai karti akimirka – žinoti, kad tas niekšas sės į kalėjimą labai ilgam, – sakė Rono Goldmano tėvas Fredas Goldmanas. – Jis niekada nepasikeis, tačiau praleis kalėjime labai, labai daug laiko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius