-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos nacionalistų lyderė skelbia istorinę pergalę regiono rinkimuose

Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė Nicola Sturgeon penktadienį paskelbė, kad jos vadovaujama politinė jėga iškovojo „istorinę“ pergalę regiono parlamento rinkimuose Tai paliudijo ir galutiniai balsavimo rezultatai. Tiesa, daugumai reikės koalicijos Tai reiškia, kad SNP tikriausiai teks tartis dėl koalicijos su mažesne partija, pavyzdžiui, žaliaisiais.
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Nors galutiniai ketvirtadienį vykusių rinkimų rezultatai dar nepaskelbti, „nėra jokių abejonių, kad SNP laimėjo trečius iš eilės Škotijos parlamento rinkimus“, sakė N.Sturgeon.

„Šiąnakt sukūrėme istoriją“, – pridūrė ji.

N.Sturgeon vadovaujama partija užsitikrino 63 iš 129 vietų Škotijos parlamente, kurių nepakanka suformuoti daugumos vyriausybę.

Per ankstesnius rinkimus 2011 metais SNP iš viso laimėjo 69 vietas.

SNP viliasi dar labiau įtvirtinti savo politinį dominavimą ir užsitikrinti mandatą siekti antro referendumo dėl atsiskyrimo nuo Jungtinės Karalystės po nesėkmės 2014-aisiais vykusiame plebiscite.

N.Sturgeon anksčiau yra sakiusi, kad birželio 23 dieną vyksiantis referendumas dėl tolesnės Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje gali paskatinti SNP reikalauti galimybės organizuoti dar vieną balsavimą dėl regiono nepriklausomybės, jei britai nubalsuotų už pasitraukimą iš Bendrijos, o Škotija pareikštų norą likti ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius