Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakija: žingsnis dėl saugumo pasienyje su Vengrija stiprinimo buvo vienkartinė priemonė

Naujoji Slovakijos vyriausybė antradienį pareiškė, kad jos žingsnis sustiprinti saugumą pasienyje su Vengrija kovojant su nelegalia migracija yra vienkartinė, o ne nuolatinė priemonė, o kritikai ją apkaltino griebiantis viešųjų ryšių triukų.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Praėjusią savaitę paskirta koalicinė vyriausybė paskelbė šį pranešimą praėjus vos dienai po to, kai pareiškė, kad prie sienos dislokuoja šimtus policijos pareigūnų ir karių.

„Šia vienkartine priemone norėta aiškiai parodyti, kad Slovakija nėra saugus prieglobstis migrantams, ypač kontrabandininkams“, – antradienį žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus-Eštokas.

Buvęs užsienio reikalų ministras Miroslavas Wlachovsky (Miroslavas Vlachovskis) socialinėje žiniasklaidoje sukritikavo „grandiozinį spektaklį (...) PR politiką, nukreiptą prieš mases“.

Opozicijos lyderis Michalas Šimečka taip pat peikė vyriausybės veiksmus: „Dabartinis teatras pasienyje tik eikvoja mūsų šalies finansus ir žmogiškuosius išteklius.“

„Realiems sprendimams reikia politinės drąsos ir gebėjimo susitarti Europos Sąjungoje“, – pridūrė jis.

Pastaruoju metu Slovakijoje daugėja migrantų ir prieglobsčio prašytojų, daugiausia atvykstančių iš Serbijos per Vengriją ir vykstančių į turtingesnes Vakarų Europos šalis.

Ministras pirmininkas Robertas Fico (Robertas Ficas) pirmadienį pareiškė, kad šiais metais Slovakija savo teritorijoje aptiko daugiau nei 46 tūkst. dokumentų neturinčių migrantų.

Tačiau M. Šutajus-Eštokas antradienį sakė, kad per vienkartinę akciją migrantų nebuvo sulaikyta.

Anksčiau šį mėnesį Slovakijos kaimynės Austrija, Čekija ir Lenkija pradėjo patikrinimus pasienyje su šia šalimi, siekdamos pažaboti migraciją.

Šiuos patikrinimus jos pratęsė iki lapkričio 2-osios.

Ankstesnė Slovakijos vyriausybė pradėjo patikrinimus prie Vengrijos sienos, reaguodama į minėtų valstybių priimtą priemonę.

Tačiau buvęs ministras pirmininkas Ludovitas Odoras tuo metu taip pat tvirtino, kad „migracijai reikia europinio sprendimo prie išorės sienų“.

R. Fico, žinomas dėl savo prieš migrantus nukreiptos retorikos ir populistinių pažiūrų, perėmė premjero kėdę jo partijai laimėjus praėjusį mėnesį vykusius visuotinius rinkimus.

Kairioji „Smer-SD“ grupė suvienijo jėgas su kraštutinių dešiniųjų prorusiška SNS bei nuo „Smer“ atsiskyrusia partija „Hlas-SD“, kad suformuotų naują koalicinę vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius