Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Smūgis pedofilijai: septyniose šalyse suimta šimtai nusikaltėlių

JAV policija tarptautinio tyrimo metu nustatė 245 pedofilija įtariamus asmenis, jų aukomis tapo 123 vaikai, skelbia spiegel.de. Vaikai buvo nuo dviejų iki dvylikos metų amžiaus, ketvirtadalis jų gyveno su pedofilais.
Tūkstančiai vaikų pasaulyje tampa pedofilų aukomis.
Tūkstančiai vaikų pasaulyje tampa pedofilų aukomis. / Scanpix nuotr.

Visi suimtieji gyveno septyniose šalyse. Didžioji dalis, net 222 asmenys, suimti JAV. Dėl taktinių priežasčių JAV imigracijos ir muitinės tarnybos viršininkas Johnas Mortonas kitų šalių neįvardijo. Užsiminė, kad keletas atvejų nustatyta Meksikoje. 

„Saulėgrąža“ pavadinta operacija vyko nuo praėjusių metų lapkričio 1 iki gruodžio 7 dienos. Jų metu nustatytos net 123 pedofilų aukos, 110 iš jų gyvena JAV. Pedofilų aukomis tapo apie 70 mergaičių ir 53 berniukai. 44 iš jų gyveno su savo skriaudėjais.

„Realybė liūdna, vaikų išnaudojimas šiuolaikiniame gyvenime paplitęs visame pasaulyje ir plačiu mastu“, – teigė J.Mortonas. Vaikų išnaudojimo aktų internete galima aptikti gyvose transliacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius