-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13 /15:29

„Sniegamagedonas“ įsišėlo žiemos išvargintuose JAV rytuose

Smarki, gausų sniegą nešanti audra ketvirtadienį siaučia didelėse žiemos išvargintų Jungtinių Valstijų dalyse ir jau pareikalavo bent 10 gyvybių, o be elektros paliko šimtus tūkstančių namų.
Žiema Jungtinėse Amerikos Valstijose
Žiema Jungtinėse Amerikos Valstijose / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Tūkstančiai keliautojų dėl atšauktų skrydžių įstrigo oro uostuose, tarp jų – Atlantoje ir Niujorke, o elektros neturi beveik 800 tūkst. namų ir kompanijų, daugiausia – Džordžijoje, Šiaurės Karolinoje ir Pietų Karolinoje.

Stingdantis šaltis rytinių valstijų negaili nuo metų pradžios. Televizijos ir meteorologai sunkias oro sąlygas vadina „sniegamagedonu“, „neįsivaizduojamomis“ ir „istorinėmis“.

Televizijos ir meteorologai sunkias oro sąlygas vadina „sniegamagedonu“, „neįsivaizduojamomis“ ir „istorinėmis“.

CNN pranešė, kad žuvo mažiausiai 10 žmonių, o „CBS News“ paskelbė, kad dėl oro sąlygų žuvo mažiausiai 11 žmonių.

„Stiprėjanti žemo slėgio sritis ketvirtadienį priartės prie rytinės pakrantės, atnešdama ... žiemišką orą iš pietryčių į Naująją Angliją (šiaurės rytuose)“, – nurodė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Didžiulė audra, kuri paveikė maždaug 100 mln. žmonių 20-yje valstijų, smogė trečiadienį, o jau ketvirtadienį Nacionalinė meteorologijos tarnyba įvairiose valstijose paskelbė perspėjimus ir patarė žmonėms nesirodyti „pavojinguose“ keliuose.

Anksčiau prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) paskelbė nepaprastąją padėtį Džordžijoje ir Pietų Karolinoje, kad būtų galima skirti federalinius išteklius kovai su audros padariniais.

Interneto svetainė „FlightAware“ pranešė, kad oro bendrovės trečiadienį atšaukė mažiausiai 3,7 tūkst., o ketvirtadienį – dar 4,5 tūkst. skrydžių, tarp jų – daug skrydžių į Niujorką, Atlantą, Filadelfiją, Vašingtoną ir iš jų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius