Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: Izraelis smogė „Hezbollah“ ginklų sandėliams Sirijoje

Izraelis antradienį smogė Libano „Hezbollah“ grupuotės ginklų sandėliams Sirijoje, pranešė karą stebinti organizacija, o Sirijos karinis šaltinis teigė, kad oro gynyba numušė kelias raketas.
Ammar Safarjalani / ZUMAPRESS.com
Ammar Safarjalani / ZUMAPRESS.com

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis ten surengė šimtus antskrydžių, taikydamasis į Irano remiamas pajėgas, įskaitant „Hezbollah“, ir Sirijos kariuomenės pozicijas.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo Izraelio karas su palestiniečių islamistų kovotojų grupuote „Hamas“, „Hezbollah“ sąjungininke, smūgių padaugėjo.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigė, kad per naujausius antradienio smūgius netoli sostinės Damasko buvo sunaikinti ginklai ir amunicija, o tai sukėlė antrinius sprogimus ir gaisrus.

Sirijos valstybinės žiniasklaidos cituojamas karinis šaltinis teigė, kad Izraelio puolimas buvo nukreiptas prieš kelias karines pozicijas netoli Damasko.

„Mūsų oro gynyba ėmėsi veiksmų ir numušė kelias raketas“, – pridūrė šaltinis.

SOHR teigimu, tai buvo antras toks smūgis per dvi dienas po to, kai sekmadienį per reidus buvo smogta kitam „Hezbollah“ ginklų sandėliui ir atskiram objektui netoli Damasko.

Pranešama, kad anksčiau šį mėnesį per Izraelio smūgį Sirijos Viduržemio jūros pakrantėje esančiame Banijase žuvo Irano revoliucijos gvardijos narys ir dar du žmonės.

Praėjusią savaitę Izraelio kariuomenė pranešė, kad per pastaruosius penkis mėnesius Libane ir Sirijoje smogė maždaug 4,5 tūkst. „Hezbollah“ taikinių.

Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis Iranui plėsti savo įtakos Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius