Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šoko ištikti Nyderlandai gedi lėktuvo katastrofos aukų

Sielvarto prislėgti, verkiantys Malaizijos lėktuvo katastrofos aukų artimieji plūdo į Amsterdamo Schipholio oro uostą, šaliai patyrus šoką dėl naujienų, kad 154 jos piliečiai buvo tame lėktuve, kuris, kaip manoma, Rytų Ukrainoje buvo numuštas.
Amsterdamo Šipholio oro uostas
Amsterdamo Schipholio oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sutrikę aukų giminaičiai buvo nulydėti į vieną restoraną viršutiniame oro uosto pastato aukšte, apsaugotame nuo besirenkančių žurnalistų.

Vėliau gedintys giminaičiai sulipo į autobusus ir buvo kažkur išvežti.

„Malaysian Airlines“ lėktuvas, skridęs reisu MH17 iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, ketvirtadienį dingo iš radiolokatorių ekranų ir sudužo Rytų Ukrainoje, kur vyriausybinės pajėgos kovoja su prorusiškais separatistais. Lėktuvu skrido 298 žmonės.

Prorusiški regiono separatistai ir pareigūnai Kijeve dėl šios lėktuvo katastrofos kaltina vieni kitus, nes manoma, kad lėktuvas buvo numuštas raketa „žemė-oras“.

Raudonos, baltos ir mėlynos spalvų Nyderlandų vėliavos šalyje ir jos ambasadose visame pasaulyje buvo nuleistos iki pusės stiebo.

Galvojame apie aukų šeimas, draugus ir kolegas, ir tuos, kurie dar nežino, ar koks nors jiems artimas žmogus buvo tame lėktuve, – toliau sakoma jame.

„Esu labai nuliūdęs dėl šių siaubingų naujienų“, – sakoma karaliaus Willemo-Alexanderio pareiškime.

„Galvojame apie aukų šeimas, draugus ir kolegas, ir tuos, kurie dar nežino, ar koks nors jiems artimas žmogus buvo tame lėktuve“, – toliau sakoma jame.

Olandų premjeras Markas Rutte sakė, kad buvo „labai šokiruotas“ katastrofos, o teisingumo ministras Ivo Opsteltenas pridūrė, kad matyti vaizdai buvo siaubingi.

„Malaysian Airlines“ viceprezidentas Huibas Gorteris trumpoje spaudos konferencijoje Schipholyje sakė, kad aukų giminaičiai lėktuvu bus nuskraidinti į katastrofos vietą Ukrainoje, jeigu norės vykti į tokią kelionę.

JAV viceprezidentas Joe Bidenas sakė, kad, JAV gynybos pareigūnų nuomone, Malaizijos lėktuvą „Boeing 777“ susprogdino raketa „žemė-oras“.

Korespondentai iš įvykio vietos Ukrainoje pranešė apie šiurpias scenas. Nebuvo jokių ženklų, kad kas nors būtų likęs gyvas.

Daugelį artimųjų pribloškė naujienos, kad jų giminaičiai ar draugai buvo tokio pat tipo Malaizijos lėktuve, koks vos prieš keturis mėnesius paslaptingai su 239 žmonėmis dingo virš Indijos vandenyno.

Tai antra pagal aukų olandų skaičių lėktuvo katastrofa – po siaubingos 1977 metų tragedijos, kai Tenerifėje sudužus dviem „Boeing 747“ žuvo 238 Nyderlandų piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius