Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Sostų karų“ kūrėjai: būkite ramūs, „Brexit“ serialo nesužlugdys

Populiarusis HBO kabelinės televizijos serialas „Sostų karai“ („Game of Thrones“), kuris dalinai yra filmuojamas Šiaurės Airijoje, nenukentės nuo Jungtinės Karalystės sprendimo palikti Europos Sąjungą, penktadienį pranešė HBO. Taip televizija paneigė spekuliacijas, kad serialas patirs problemų, nes praras Europos Sąjungos finansavimą.
Kitas Haringtonas seriale „Sostų karai“
Kitas Haringtonas seriale „Sostų karai“ / Video kadras

„Mes nemanome, kad referendumo rezultatas padarys kokią nors realią įtaką „Sostų karų“ kūrimui“, – pranešė pranešime spaudai HBO tinklas.

HBO patvirtino, kad serialas buvo sulaukęs paramos iš Europos regioninės plėtros fondo pirmaisiais serialo sezonais, bet paskelbė, kad per pastaruosius keletą metų fondas serialo jau neberėmė.

Ketvirtadienį Jungtinė Karalystė balsavo palikti Europos Sąjungą. Šis sprendimas sukels daug finansinių problemų penktai pagal dydį pasaulio ekonomikai ir sumažins jos patrauklumą investuotojams, sako daug ekonomistų ir politikų.

Kaip viena iš problemų įvardinama tai, kad Holivudas ir kabelinės televizijos nebenorės filmuoti filmų ir serialų Jungtinėje Karalystėje, nes ši šalis nebegalės pretenduoti į subsidijas kino kūrėjams.

Todėl internete po referendumo rezultatų ėmė sklisti nuogąstavimai, kad „Brexit“ pakenks ir „Sostų karams“ – serialui, kurio kai kurias serijas pernai žiūrėjo net po 20 milijonų žiūrovų.

Serialas ir toliau susilaukia Jaugtinės Karalystės fondų paramos, įskaitant paramą iš Šiaurės Airijos kino draugijos (Norther Ireland Screen, NIS), kuri skirsto valstybinę paramą kino kūrėjams.

Penktadienį NIS paskelbė, kad ši organizacija „nenaudoja pinigų, gaunamų iš ES fondų“.

Dauguma Šiaurės Airijos rinkėjų balsavo už pasilikimą ES.

Šiuo metu transliuojamas šeštasis serialo „Game of Thrones“ sezonas. „Entertainment Weekly“ duomenimis, vienos serijos kūrimas kainuoja apie 10 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius