-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 07 /17:29

Stebuklas: praėjus 30 val. po žemės drebėjimo Taivane, iš griuvėsių ištraukta gyva pusės metukų mergaitė

Sekmadienį gelbėtojai tebeieško tarp 17-os aukštų namo griuvėsių įstrigusių žmonių. Žemės drebėjimas Tainanio mieste jau nusinešė 23 gyvybes.

15.29 val. Kaip skelbia BBC, iš griuvėsių gelbėtojai ištraukė šešių mėnesių kūdikį. Mergaitė ištrauka praėjus 30 val. po to, kai Tainanyje įvyko žemės drebėjimas ir sugriuvo 17 aukštų pastatas. 

15.36 val. Sekmadienį, praėjus dienai nuo žemės drebėjimo, per kurį sugriuvo 17-os aukštų pastatas, gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė 20-metį jaunuolį. 

Taivano televizija parodė, kaip Huangas Kuangas-wei iš griuvėsių ištraukiamas gyvas. Jį pasitiko besidžiaugiantys šeimos nariai ir gelbėtojai. 

Palaidojo griuvėsiai 

Kaip skelbia BBC, mažiausiai 124 žmonės liko prispausti namo griuvėsiuose, kai šeštadienį Tavano Tainanio miestą supurtė žemės drebėjimas. 

Tainanio meras Lai Ching-te teigė, kad dauguma jų buvo palaidoti giliai po griuvėsiais. 

Šis pastatas yra vienas iš kelių statinių, sugriuvusių drebant žemei. Žemės drebėjimo stiprumas siekė 6,4 balo. 

Tarp žuvusiųjų buvo ir kūdikis, jauna mergina, du vyrai. Jie žuvo griūvant minėtam pastatui, dar mažiausiai du žmones užmušė kitoje miesto dalyje krintančios nuolaužos. Iš viso išgelbėta beveik 200 žmonių. Beveik 500 žmonių per žemės drebėjimą buvo sužeista, mažiausiai 92 iš jų šiuo metu ligoninėse. 

Ruošiuosi ir blogiausiam, – pridūrė ji. 

Ugniagesiai gelbėtojai, policijos pareigūnai, kariai ir savanoriai daugiau kaip 24 val. po žemės drebėjimo „šukuoja“ griuvėsius. Jiems pavyko ištraukti gyvą 20-ies metų merginą. Ji nuvežta į ligoninę. Moteris pavarde Chang teigė, kad ji laukia žinių apie savo dukrą, kuri gyveno sugriuvusių apartamentų penktame aukšte. „Ji neatsako į mano skambučius. Stengiuosi tramdyti savo emocijas ir išlikti stipri. Elgsiuosi taip, kol ją surasiu“, – kalbėjo moteris. Ji tvirtino žinanti, kad dukrą pavyks surasti. „Ruošiuosi ir blogiausiam“, – pridūrė ji. 

Pradėtas tyrimas, kuris parodys, ar pastato konstrukcijos atitiko reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius