-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiprus taifūnas slenka Japonijos link

Smarkus taifūnas „Vongfong“ šeštadienį slinko Japonijos link, o pietinėse Okinavos salose siaučiant smarkiems vėjams ir liūtims jau sužeista 12 žmonių.
Stiprus vėjas laužo skėčius
Stiprus vėjas laužo skėčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taifūnas Japonija
Japonijos meteorologijos agentūra nurodė, kad 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku taifūnas buvo už maždaug 200 kilometrų į pietryčius nuo Nahos miesto šalies įpiečiausioje Okinavos prefektūroje.

Jungtinis taifūnų perspėjimo centras informavo, kad audra, kuriai anksčiau buvo suteiktas supertaifūno statusas, susilpnėjo, tačiau Japonijos pareigūnai perspėjo, kad ji tebėra „didelis ir labai smarkus“ taifūnas, nešantis gūsingą vėją ir liūtis, keliantis dideles bangas ir žemės nuošliaužas.

Taifūnas, kurio vėjo gūsių greitis siekė 234 kilometrus per valandą, judėjo į šiaurę labai lėtai – vos 10 kilometrų per valandą greičiu.

Prognozuojama, kad „Vongfong“ iki pirmadienio paryčių pasieks Japonijos pietinę Kiušiū salą, kraštu kliudęs Okinavą.

Vėliau jis gali smogti šalies gilumoje esantiems regionams, nurodė meteorologijos agentūra.

Okinavoje jau pakilo smarkus vėjas ir smarkiai lijo, daugiau negu 17 tūkst. namų ūkių liko be elektros.

Iš palydovo padarytose nuotraukose matyti didžiulis besisukantis „Vongfong“ debesų diskas su tobulai susiformavusia „akimi“ jo centre.

Šioje prefektūroje per audrą buvo sužeisti bent 12 žmonių, įskaitant vieną vyrą, kuriam smarkaus vėjo staigiai užtrenktos durys nukirto rankos pirštą, sakė vienas savivaldybės pareigūnas.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, kad tarp sužeistųjų yra viena devynmetė, kuriai durys taip pat sužalojo pirštą.

Iš palydovo padarytose nuotraukose matyti didžiulis besisukantis „Vongfong“ debesų diskas su tobulai susiformavusia „akimi“ jo centre.

Šis taifūnas atslenka po smarkios atogrąžų audros, kuri užgriuvo Japoniją prieš savaitę. Tąsyk šioje prie stichinių nelaimių įpratusioje šalyje žuvo arba dingo 11 žmonių.

Šeštadienį prie Japonijos šiaurės rytinių krantų įvyko 6,1 balo žemės drebėjimas, o prieš dvi savaites centrinėje šalies dalyje staigus ugnikalnio išsiveržimas nusinešė mažiausiai 55 žmonių gyvybes.

Rugpjūčio pabaigoje smarki liūtis Japonijos vakariniame Hirošimos mieste sukėlė didelių žemės nuošliaužų, dėl kurių žuvo daugiau negu 70 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius