-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudane – vergovė

Sudano Darfūro regione grobiami vaikai ir suaugusieji, kurie vėliau jėga priverčiami dirbti žemės ūkiuose, kontroliuojamuose Janjaweed kovotojų, praneša BBC.
Sudanas
Sudanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sudanas

Kai kurių liudininkų tikinimu, Sudano kariuomenė taip pat grobia moteris ir vaikus, kuriuos vėliau išnaudoja kaip sekso vergus, tenkinančius Chartumo pajėgų poreikius.

Teigiama, kad nuo 2003 m. prasidėjusio konflikto Darfūre pradžios jau žuvo apie 300 tūkst. gyventojų. Dar mažiausiai 2,7 mln. jų buvo priversti palikti savo namus.

Sudano valdžia kol kas nekomentuoja pasirodžiusios informacijos apie šalyje klestinčią vergovę, kurią trečiadienį paviešino „Darfūro konsorciumas“. Grupė, kurią sudaro 50 labdaros organizacijų, taip pat pranešė surinkusi apie 100 pagrobtų žmonių liudijimų.

Dažniausiai pagrobimo aukomis tampa tūkstančiai žmonių iš nearabiškai kalbančių etninių grupių, gyvenančių Darfūre. Didžioji dalis pagrobtųjų – moterys ir mergaitės, tačiau yra naujų įrodymų, kad pradėti grobti ir vyrai bei berniukai, vėliau išnaudojami nemokamam darbui žemės ūkiuose.

Pagrobtos moterys ir merginos prievartaujamos ir verčiamos ištekėti už savo pagrobėjų, taip pat – atlikti namų ruošos darbus, kai kada – dirbti žemę.

Sudano valdžia nuolat neigė vergovės egzistavimą šalyje, tačiau Chartumas kiek seniau pripažino, kad per šiaurės-pietų pilietinį karą 1983–2005 metais buvo pagrobta apie 14 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius