-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugedusį lėktuvą nutupdęs pilotas tapo didvyriu JAV (video)

Gedimą patyrusį lėktuvą sugebėjęs meistriškai nutupdyti pilotas tapo didvyriu JAV – nė vienas iš keleivių bei įgulos narių nebuvo sužeistas.
Lėktuvas
Lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko praėjusį šeštadienį. „Delta Airlines“ lėktuvas, kuriuo skrido 60 keleivių bei keturi įgulos nariai, turėjo nusileisti Niujorko „White Plains“ oro uoste, kai pilotas pastebėjo signalą, rodantį, kad sugedo dešinioji važiuoklė.

Pilotas išsyk nusprendė keisti nusileidimo oro uostą – jis pasirinko JFK oro uostą Niujorke, nes ten ilgesni nusileidimo takai.

Pilotas šaltakraujiškai įspėjo keleivius, kad jie ruoštųsi nusileidimui, o stiuardesė ėmė šaukti į mikrofoną: „Nuleiskite galvas! Nuleiskite galvas!“ Šiuos stiuardesės riksmus įrašė keli keleiviai ir jie išplito internete.

Piloto atliktą darbą tupdant lėktuvą ekspertai vertina kaip meistrišką – jis sugebėjo išlaikyti balansą, o tai esant tokiam gedimui itin sudėtinga.

Vos nusileidus lėktuvui jo link atskubėjo ugniagesių brigada, tačiau jos pagalbos neprireikė, kaip ir medikų – niekas iš skridusiųjų nebuvo sužeistas.

Keleiviai po šio nusileidimo negailėjo pagyrų pilotui. „Aš niekada tiek nesimeldžiau per visą savo gyvenimą, – sakė 39 metų Loretta Hill. – Aš verkiau ir meldžiau Dievo, kad viskas baigtųsi sėkmingai.“

Aviakompanijos atstovai teigia, kad šiuo metu atliekamas tyrimas, kodėl sugedo lėktuvas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius