Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas Bangladešo opozicijos lyderis, pranešė jo partija ir šeima

Bangladešo valdžia sekmadienio rytą, praėjus dienai po didelių protestų prieš šalies premjerę, sulaikė pagrindinį opozicijos lyderį, pranešė jo partija.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Bangladešas

„Mirzą Fakhrulą Islamą Alamgirą (Mirzą Fachrulą Islamą Alamgirą) sulaikė teisėsaugos pareigūnai“, – sakoma Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) pareiškime.

Naujienų agentūrai AFP tai patvirtino ir Australijoje gyvenanti jo dukra Shamaruh Mirza (Šamaruch Mirza).

Dakos policijos atstovas Farukas Hossainas (Farukas Hosainas) teigė apie sulaikymą nieko nežinąs.

75 metų M. F. I. Alamgiras, BNP generalinis sekretorius, partijai vadovauja nuo tada, kai jos pirmininkė ir dukart buvusi premjerė Khaleda Zia (Chaleda Zija) buvo suimta ir įkalinta, o jos sūnus išvyko į tremtį Jungtinėje Karalystėje.

Nuo 2020 metų, kai buvo paleista iš kalėjimo, ji gyvena namų arešto sąlygomis.

Šeštadienį BNP ir didžiausios islamistų partijos „Jamaat-e-Islami“ surengti protestai buvo didžiausi šiais metais, sakė įvykio vietoje dirbantys AFP žurnalistai. Iki sausio pabaigos Bangladeše turi įvykti visuotiniai rinkimai.

Daugiau kaip 100 tūkst. dviejų pagrindinių Bangladešo opozicinių partijų šalininkų susirinko reikalauti, kad ministrė pirmininkė Sheikh Hasina (Šeich Hasina) atsistatydintų ir būtų galima surengti laisvą ir sąžiningą balsavimą vadovaujant neutraliai vyriausybei.

Šalies įkūrėjo duktė jau 15 metų yra valdžioje ir prižiūri spartų ekonomikos augimą – Bangladešas pagal bendrąjį vidaus produktą (BVP) vienam gyventojui aplenkė kaimyninę Indiją. Tačiau išaugo infliacija, o vyriausybė kaltinama korupcija ir žmogaus teisių pažeidimais.

BNP ir „Jamaat-e-Islami“, protestuodamos prieš smurtą, paragino sekmadienį visoje šalyje surengti streiką.

Sekmadienį sostinėje buvo sustiprintas saugumas, gatvėse patruliavo tūkstančiai policininkų ir sukarintos Bangladešo pasienio apsaugos pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius