Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Suomijos ministras perspėja dėl naujos euro zonos „Berlyno sienos“

Suomijos Europos reikalų ministras Aleksandras Stubbas ketvirtadienį perspėjo dėl to, ką pavadino bandymais pastatyti „Berlyno sieną“ ir atskirti Šiaurės Europą nuo prasiskolinusių Pietų.
A.Stubbas
A.Stubbas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europa beveik 50 metų buvo padalyta tarp Vakarų ir Rytų, ir beprasmiška dalyti ją šiandien į Šiaurę ir Pietus. Mes nenorime naujos Berlyno sienos“, – sakė ministras švedų dienraščiui „Dagens Nyheter“.

A.Stubbas, kuris tvirtai remia euro zonos vienybę, tokį pareiškimą padarė trys dienos po to, kai nacionalistinės Tikrųjų suomių partijos lyderis Timo Soini pasiūlė padalyti euro zoną į dvi dalis.

Pasak A.Stubbo, jis yra įsitikinęs, kad Graikija liks euro zonoje ir kad Suomija nepraras jokių Atėnams paskolintų pinigų.

„Graikija išmokės savo skolas. Jie dirba dėl ilgalaikio (plano) ir mes tikimės, kad jie vėl atsistos ant kojų“, – sakė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as vėliau ketvirtadienį Berlyne turi aptarti Graikijos premjero Antonio Samaro prašymą suteikti jo šaliai „kvėpavimo erdvės“ įgyvendinant taupymo planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius