Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje kilo pasipiktinimas po to, kai grupė jaunuolių sūnaus akivaizdoje nušovė tėvą

Grupė jaunuolių ketvirtadienį viename Stokholmo priemiestyje sūnaus akivaizdoje nušovė tėvą, pranešė vietos žiniasklaida.
Švedijos policija
Švedijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Švedija Nužudymas

Šis incidentas Švedijoje sukėlė gyventojų šoką ir pyktį.

Pastaraisiais metais šioje Skandinavijos šalyje labai padaugėjo naujų smurto proveržių, nusikalstamoms gaujoms kovojant dėl narkotikų rinkų kontrolės. Sprogimai ir susišaudymai fiksuojami kas savaitę.

Gaujos nusikaltimams daryti dažnai užverbuoja paauglius, nes jiems netaikoma baudžiamoji atsakomybė, o kai kurie smurtautojai yra vos 12 metų amžiaus.

Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas ir opozicijos lyderė Magdalena Andersson ketvirtadienio vakarą turėjo apsilankyti Šerholmeno priemiestyje, esančiame į pietus nuo sostinės.

Pastaraisiais mėnesiais šioje vietovėje įvyko keli šaudymo incidentai.

„Sistemai grėsmę keliantis nusikalstamumas, kurį dabar patiria mūsų šalis, turi žiaurių pasekmių visai mūsų laisvai ir atvirai visuomenei“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Instagram“ parašė U.Kristerssonas.

„Žmonėms, turintiems smurtinių ketinimų, neturėtų būti leidžiama įbauginti sąžiningus piliečius, kad jie tylėtų“, – pridūrė jis.

„Negailestingos gaujos nesustos, kol mes jų nesustabdysime“, – sakė jis.

Prieš imigraciją nusistačiusios Švedijos demokratų (SD) partijos lyderis Jimmie Akessonas, teigė, kad „neužtenka skambių frazių, Švedijai laikas paskelbti plataus masto karą kiekvienam šių nusikalstamų gaujų nariui“.

39-erių tėvas, žiniasklaidos pranešimuose įvardijamas tik kaip Mikaelis, ankstų trečiadienio vakarą buvo nušautas į galvą sūnaus akivaizdoje, kai jie dviračiais važiavo į baseiną.

Pasak policijos, jis mirė ankstų ketvirtadienį.

Kelios žiniasklaidos priemonės, įskaitant televizijos tinklą TV4 ir bulvarinius laikraščius „Expressen“ bei „Aftonbladet“, teigė, kad jis buvo nušautas, nes pasipriešino gaujai.

Policija šių pranešimų nepatvirtino.

„Jis nemėgo neteisybės. Tai jam kainavo gyvybę“, – „Expressen“ sakė jo sesuo, nenorėjusi sakyti savo vardo.

„Jis buvo jautrus, jam nepatiko skaityti apie visokius šaudymus“, – sakė ji.

Dėl nužudymo nebuvo sulaikytas nė vienas asmuo.

Remiantis policijos statistiniais duomenimis, praėjusiais metais užregistruoti 363 susišaudymai, per kuriuos žuvo 53 žmonės, ir 149 sprogdinimai.

Daugiau nei 25-erius Šerholmene gyvenanti Kicki naujienų agentūrai TT sakė, kad dabar bijo išeiti į lauką sutemus.

Mikaelis buvo nušautas, Švedijos parlamentui priėmus naują įstatymą, kuriuo policijai suteikiami įgaliojimai nustatyti zonas, kuriose ji gali apieškoti žmones ar jų transporto priemones, net jei jie nėra įtariami konkrečiais nusikaltimais.

Naujasis įstatymas įsigalios balandžio 25 dieną.

Pasiūlymas sulaukė prieštaringų vertinimų, kritikams teigiant, kad jis prieštarauja teisinės valstybės principams ir gali paskatinti diskriminaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius