-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos teismas užkietėjusiam prievartautojui Niklui Eliassonui skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę

Švedijos teismas trečiadienį paskyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę 24 metų nusikaltėliui, kuris kelerius pastaruosius metus lytiniais nusikaltimais šiurpino nedidelio miestelio centrinėje šalies dalyje gyventojus.
Niklas Eliassonas
Niklas Eliassonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prievarta Švedija

Niklas Eliassonas, kuris įvardijamas kaip labiausiai užkietėjęs šalies žagintojas maniakas, balandžio mėnesį buvo pripažintas kaltu dėl dviejų išprievartavimo sunkinančiomis aplinkybėmis atvejų, šešių mėginimų išprievartauti, dviejų užpuolimų sunkinančiomis aplinkybėmis ir dviejų lytinės prievartos atvejų.

Jis taip pat buvo nuteistas už mėginimą apiplėšti, grasinimus ir ginklų laikymo taisyklių pažeidinėjimą, tačiau išteisintas dėl dar dviejų mėginimų išprievartauti, vienos vagystės ir vieno užpuolimo.

Po psichiatrinės ekspertizės, kuri parodė, kad teisiamasis N.Eliassonas yra pakaltinamas, Erebru apygardos teismas trečiadienį jam skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę ir nurodė išmokėti 780 tūkst. kronų (294 tūkst. litų) kompensaciją aukoms.

Visus nusikaltimus nuteistasis įvykdė Erebru apylinkėse 2005-2010 metais. Į pabaigą, prieš sulaikant policijai, jo nusikaltimai pasidarė ypač dažni - per penkias 2010 metų spalio dienas jis išprievartavo vieną savo auką ir įvykdė dar šešis lytinius nusikaltimus.

Kylant visuotinei panikai, Erebru policija metė didžiules pajėgas nusikaltėlio paieškai, kol pagaliau praėjusių metų spalio 11 dieną jį suėmė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius