Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sveikindamas su 25-osiomis nepriklausomybės atkūrimo metinėmis Latvijos vadovas įspėjo apie pavojų

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis pirmadienį pasveikino šalį su nepriklausomybės atkūrimo 25-osiomis metinėmis, bet pabrėžė, kad Europa dabar išgyvena neramų laikotarpį, o išorinė saugumo padėtis pasikeitė, todėl Ryga turės peržiūrėti daugelį prioritetų ir sutelkti dėmesį į valstybės gynybos stiprinimą.
Andris Bėrzinis
Andris Bėrzinis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Ryga

Pasak prezidento, Latvija jau daug nuveikė, kad sustiprintų savo gynybos pajėgumus, o šalies gynybos biudžetas 2018 metais turėtų pasiekti 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

„Norėčiau pabrėžti, kad Latvija ne prasčiau apsaugota negu bet kuri kita NATO narė. Esu gavęs tokį patikinimą asmeniškai per susitikimus su mūsų strateginiais partneriais; toks patikinimas buvo gautas per NATO viršūnių susitikimą Velse“, – pažymėjo A.Bėrzinis.

2012 metais Latvijos kariuomenė pradėjo naują tradiciją – gegužės 4-ąją organizuoti Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų dienos iškilmes kaskart kitame šalies mieste. Šiemet šios ceremonijos vyksta Jelgavoje, kuri taip pat mini savo įkūrimo 750-ąsias metines.

Nepriklausomybės atkūrimo deklaraciją Latvija paskelbė 1990 metų gegužės 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius