-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande sulaikyti roko grupės „Bi-2“ nariai: gresia deportacija

Tailande buvo sulaikyti roko grupės „Bi-2“ nariai, kurie rengė koncertus neturėdami darbo leidimų, pranešė žiniasklaida, remdamasi turizmo policija.
Grupė „Bi-2“
Grupė „Bi-2“ / Organizatorių nuotr.

Dabar su muzikantais dirba migracijos pareigūnai. Žiniasklaidos teigimu, jie gali būti deportuoti.

Grupės nariai sulaikyti po koncerto Pukete.

Portalas „The Insider“ tvirtina, kad šaltinis, artimas Rusijos užsienio reikalų ministerijai, teigė, kad rusų atlikėjų koncertai Tailande atšaukiami Rusijos generalinio konsulo Pukete Vladimiro Sosnovo prašymu.

„Kiek žinau, tai yra asmeninė Sosnovo iniciatyva, tačiau to galėjo paprašyti ir pats Lavrovas, kuriam Tailandas yra viena iš likusiųjų šalių, kur jis yra gerai sutinkamas“, – sakė šaltinis.

Anksčiau grupės „Bi-2“ lyderis Igoris Bortnikas, žinomas pseudonimu Liova, „Instagram“ parašė, kad negrįš į Rusiją. Po vienu iš įrašų instagrame, kuriame buvo kalbama apie Pergalės dienos minėjimą, Liova rašė, kad „Putino Rusija kelia tik pasibjaurėjimą“, „Putinas ir visi jo psichiškai atsilikę padugnės sunaikino šalį“ ir kad jis neketina grįžti į Rusiją.

2023 m. gegužę Rusijos teisingumo ministerija pripažino I.Bortniką „užsienio agentu“.

„Bi-2“ – rusakalbė roko grupė, susikūrusi 1988 m. Bobruiske, Baltarusijoje. Grupės įkūrėjai ir nuolatiniai nariai yra Šura ir Liova. Grupės sudėtyje taip pat yra Andrejus Zvonkovas, Maksas Lakmusas, Borisas Lifšicas ir Janas Nikolenka.

Sausio 15 d. pranešta, kad Maksimo Galkino koncertai Tailande atšaukti. M.Galkinas turėjo koncertuoti sausio 24 d. Patajoje ir sausio 25 d. Pukete.

„Jo koncertas Patajoje turėjo vykti viešbutyje „Royal Cliff Hotel“, tačiau vėliau jo vadovybė jį atšaukė. Kitas jo pasirodymas turėjo įvykti Pukete, tačiau ir jis buvo atšauktas. Tailande vietos valdžia labai griežtai reaguoja, jei atlikėjai nuo scenos daro politinius pareiškimus“, – sakė TASS šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius