-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 13 /15:19

Mirė Tailando karalius Bhumibolas Adulyadejas

Tailando sostinėje Bankoke ketvirtadienį mirė šalies karalius Bhumibolas Adulyadejas. „15 val. 52 min. (vietos, 11 val. 52 min. Lietuvos laiku) jis ramiai mirė Sirirajo ligoninėje“, – sakoma Karališkųjų rūmų biuro pranešime.
1 vieta – Tailando karalius Bhumibolas – 30 mlrd. dolerių
Tailando karalius Bhumibolas Adulyadejas / „Scanpix“ nuotr.

88 metų Bh.Adulyadejas buvo ilgiausiai valdantis monarchas pasaulyje. Jis itin mylimas tailandiečių, o karališkųjų rūmų vaizduojamas kaip švyturys, rodęs kelią politinių suiručių, perversmų ir kruvinų neramumų laikotarpiais.

Monarchas sirgo ir buvo gydomas ligoninėje beveik visą laiką per pastaruosius dvejus metus. Tačiau praėjusią savaitę jo trapi sveikata dar labiau pašlijo.

Monarchas sirgo ir buvo gydomas ligoninėje beveik visą laiką per pastaruosius dvejus metus. Tačiau praėjusią savaitę jo trapi sveikata dar labiau pašlijo.

Sekmadienį ir trečiadienį karališkieji rūmai išplatino du neįprastai niūrius pranešimus apie Bh.Adulyadejo sveikatos būklę. Juose buvo rašoma, kad karaliui prijungtas dirbtinio kvėpavimo aparatas, sutriko jo inkstų veikla ir jo būklė „nėra stabili“.

Tai pakurstė nerimą vertybinių popierių biržoje, o minios susirūpinusių tailandiečių suplūdo prie ligoninės, kur gydomas monarchas.

Tailandiečiai turėjo ne vienerius metus susitaikyti su mintimi, kad artėja Bh.Adulyadejo gyvenimo saulėlydis, tačiau jo mirtis vis tiek yra didžiulis sukrėtimas visai šaliai.

Dėl karališkųjų rūmų intensyviai propaguoto asmenybės kulto daugeliui tailandiečių Bh.Adulyadejas beveik prilygsta dievybei ir laikomas ramybę įkūnijančiu lyderiu, esančiu aukščiau šios karalystės neramios politinės arenos šurmulio.

Anksčiau Bh.Adulyadejas daug keliaudavo po šalį ir lankydavosi skurdžiose kaimo vietovėse. Kartais jis įsikišdavo į politinius reikalus, kad padėtų pažaboti didžiausius politinio smurto proveržius. Tačiau neretai monarchas likdavo nuošaly ir pritarė daugumai per ilgus jo valdymo metus armijos įvykdytų perversmų.

Karaliaus 64 metų sūnus ir sosto įpėdinis Maha Vajiralongkornas kol kas nėra toks populiarus, kaip jo tėvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius