Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando sostinėje vėl aidint šūviams premjerė išskrido į savo politinę tvirtovę šiaurėje

Nežinomi užpuolikai trečiadienį šaudė netoli kelių opozicijos protestuotojų stovyklų Bankoke, o tie incidentai dar labiau padidino įtampą Tailando sostinėje, kai premjerė išskrido į savo politinę tvirtovę šalies šiaurėje.
Tailando premjerė Yingluck Shinawatra
Tailando premjerė Yingluck Shinawatra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tailandas

Smurtas gatvėse, dažnai nukreiptas prieš protestuotojus, tapo beveik kasdienybe per jau beveik keturis mėnesius Tailandą krečiančią krizę, pareikalavusią bent 22 žmonių gyvybių. Dar šimtai žmonių buvo sužeisti.

Policija nurodė, kad užpuolikai trečiadienį paryčiais maždaug per valandos laikotarpį šaudė trijose vietose Bankoke, kur demonstrantai yra įsitvirtinę prie prabangių prekybos centrų ir viešbučių. Per tuos incidentus niekas nebuvo sužeistas.

„Nežinome, kuri pusė šaudė, tačiau užpuolikų tikslas buvo įbauginti“, – naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinės policijos atstovo pavaduotojas Anucha Romyananas.

Premjerė Yingluck Shinawatra yra spaudžiama atsistatydinti protestuotojų, reikalaujančių valdžią perduoti nerinktai „liaudies tarybai“, kuri imtųsi kovos su korupcija ir perkama politika.

Jos šalininkai sako nesutiksiantys, kad išrinkta vyriausybė būtų nuversta demonstrantų, kariškių arba teismų, todėl baiminamasi, jog ši priešprieša dar ilgai tęsis.

Ketvirtadienį Yingluck Shinawatra kviečiama stoti prieš kovos su korupcija komisija, kuri ketina premjerei pateikti kaltinimus dėl subsidijų schemos ryžių augintojams – anot opozicijos, didelės korupcijos židinio.

Jeigu būtų pripažinta kalta, vyriausybės vadovė gali būti pašalinta iš posto ir penkerius metus nebegalėtų dalyvauti politikoje.

Yingluck Shinawatra trečiadienį išskrido į šiaurinį Čiangrajaus miestą apžiūrėti vyriausybės finansuojamų projektų. Premjerė pareiškė, kad tikriausiai negalės dalyvauti Nacionalinės antikorupcinės komisijos posėdyje.

Pareigūnai neigė, kad premjerė paspruko nuo protestuotojų, kurie žadėjo ją visur persekioti ir apsiautė vyriausybinius pastatus, kuriuose Yingluck Shinawatra rengdavo ministrų kabineto posėdžius nuo gruodžio, kai demonstrantai užėmė jos būstinę.

„Aš dar neapsisprendžiau“, – ji sakė žurnalistams, kai buvo paklausta, ar stos prieš komisiją.

Tačiau vienas vyriausybės pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo vardo, sakė, kad Yingluck Shinawatra veikiausiai liks šiaurės Tailande iki penktadienio.

Pareigūnai neigė, kad premjerė paspruko nuo protestuotojų, kurie žadėjo ją visur persekioti ir apsiautė vyriausybinius pastatus, kuriuose Yingluck Shinawatra rengdavo ministrų kabineto posėdžius nuo gruodžio, kai demonstrantai užėmė jos būstinę.

„Ji nesistengia išvengti politinės padėties Bankoke“, – sakė susisiekimo ministras Chadchartas Sittipuntas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius