-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TAK pranešė, kad Rusijoje sudužusio Jak-42 varikliai veikė iki susidūrimo

Privataus lėktuvo Jak-42, kuriame buvo „Lokomotiv“ ledo ritulio komanda, sudužusio trečiadienį netoli Jaroslavlio, varikliai veikė iki susidūrimo su kliūtimis, kurių pobūdis nenurodomas.
Šalia Jaroslavlio sudužo lėktuvas Jak-42, į Minską skraidinęs vietos ledo ritulio komandą „Lokomotiv“.
Šalia Jaroslavlio sudužo lėktuvas Jak-42, į Minską skraidinęs vietos ledo ritulio komandą „Lokomotiv“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai pranešė Tarpvalstybinis aviacijos komitetas (TAK), remdamasis pirmaisiais parametrinių duomenų, gautų iš orlaivio savirašių įrenginių, iššifravimo rezultatais.

Kaip sakoma TAK tinklalapyje, prieš lėktuvo pakilimą stabilizatorius buvo nustatytas 8,7 laipsnių „kabravimui“ ir lėktuvo užsparniai buvo parengti kilimui – 20 laipsnių.

Lėktuve, nukritusiame iš karto po pakilimo iš Tunošnos oro uosto netoli Jaroslavlio, buvo vietos ledo ritulio klubo „Lokomotiv“ pagrindinė komanda, kuri skrido į Kontinentinės ledo ritulio lygos rungtynes su Minsko „Dinamo“.

Iš 45 žmonių, buvusių orlaivyje, gyvi liko tik du – puolėjas Aleksandras Galimovas ir inžinierius Aleksandras Sizovas.

Ketvirtadienį abu sunkios būklės atgabenti į Maskvos ligonines. Šiuo metu jie užmigdyti vaistais.

Penktadienį Jaroslavlio srityje prasidėjo trijų dienų gedulas dėl žuvusiųjų per Jak-42 katastrofą. Tą pačią dieną įvyks kai kurių „Lokomotiv“ žaidėjų laidotuvės.

Kaip pranešė Jaroslavlio srities gubernatorius Sergejus Vachrukovas, penktadienio ryto duomenimis, buvo likę neatpažinti keturi žuvusieji. Jų tapatybei nustatyti reikės atlikti DNR ekspertizę.

S.Vachrukovas pridūrė, kad beveik visų „Lokomotiv“ ledo ritulininkų užsieniečių kūnai atpažinti ir netrukus bus išsiųsti į užsienį palaidoti.

Šeštadienį, rugsėjo 10 dieną, ledo rūmuose „Arena-2000“ Jaroslavlyje vyks atsisveikinimo su „Lokomotiv“ ledo ritulininkais ceremonija.

Į gedulingą minėjimą, kaip tikimasi, atvyks Kontinentinės ledo ritulio lygos atstovai.

Gelbėjimo darbus Jak-42 nukritimo vietoje numatoma užbaigti jau penktadienį: Nepaprastųjų situacijų ministerijos regiono valdyba pranešė, kad liko surinkti tik nedideles lėktuvo nuolaužas.

Vakar buvo surastos ir išimtos iš lėktuvo fiuzeliažo dvi juodosios dėžės. Jos buvo perduotos Tarpvalstybiniam aviacijos komitetui.

Remiantis pirmine informacija, nagrinėjamos trys pagrindinės katastrofos priežasčių versijos: pilotavimo klaida, orlaivio sistemų gedimas ir prastos kokybės degalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius