Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teisėjai nurodė tęsti buvusios Argentinos prezidentės bylos nagrinėjimą

Argentinos buvusiai prezidentei Cristinai Kirchner teks stoti prieš teismą dėl kaltinimų netinkamu lėšų tvarkymu, ketvirtadienį nusprendė teisėjas. Tai pirma iš kelių bylų, iškeltų karingai 64 metų kairiųjų pažiūrų eksprezidentei.
Argentinos prezidentė Cristina Kirchner
Argentinos prezidentė Cristina Kirchner / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Argentina

C.Kirchner, dirbusi prezidentės poste 2007–2015 metais, yra kaltinama padariusi nuostolių valstybei, inicijuodama Centrinio banko spekuliacinį JAV dolerių pardavimą 2015-ųjų pabaigoje, dėl kurio Argentina prarado šimtus milijonų dolerių.

Jos gynėjai sako, kad buvusi prezidentė negali būti tiesiama už tai, kas, kaip paaiškėjo, buvo neprižiūrima šalies ekonomikos politika.

Tačiau teismo salėje perskaitytame kaltinime sakoma, kad C.Kirchner ir kitų kaltinamųjų veiksmai prilygo „valstybės lėšų nesąžiningam tvarkymui“.

Federalinis teisėjas Claudio Bonadio nurodė teismui nustatyti C.Kirchener bylos nagrinėjimo dieną, apie šį jo sprendimą pranešė Aukščiausiojo Teismo Teisinės informacijos centras.

Jis taip pat leido toliau nagrinėti C.Kirchner buvusio ekonomikos ministro Axelio Kicillof ir tuometinio Centrinio banko vadovo Alejandro Vanoli bylas.

C.Kirchner laukia ir kitas tyrimas įtariamos korupcijos byloje. Šiuos tyrimus ji vadina politiškai motyvuotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius