Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas nutraukė karo nusikaltimais įtariamo Mladičiaus apklausą dėl jo prastos sveikatos būklės

Belgrade įsikūręs karo nusikaltimų teismas ketvirtadienį vakare nutraukė genocidu ir nusikaltimais žmoniškumui įtariamo buvusio Bosnijos serbų pajėgų vado Ratko Mladičiaus apklausą dėl jo silpnos sveikatos, – pranešė advokatas.
Ratko Mladičius
Ratko Mladičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tyrimą atliekantis teisėjas mėgino apklausti Mladičių, tačiau apklausa turėjo būti nutraukta, nes Mladičiaus būklė sunki. Jis vos reaguoja“, – žurnalistams sakė advokatas Milošas Šaličius.

Specialiojo karo nusikaltimų teismo prokuroro pavaduotojas Bruno Vekaričius informavo žurnalistus, kad teismas tęs R.Mladičiaus apklausą penktadienį.

R.Mladičius ketvirtadienį buvo suimtas Serbijos šiaurės rytuose, kur slapstėsi vienam savo giminaičiui priklausančiame ūkyje.

Jis yra ieškomas Jungtinių Tautų (JT) tribunolo dėl genocido, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui per 1992–1995 metais vykusį Bosnijos karą.

R.Mladičius buvo nuvežtas į Specialųjį karo nusikaltimų teismą Belgrade, kuris pradėjo įtariamo ekstradicijos Hagoje įsikūrusiam JT Tarptautiniam tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) procesą, galintį užtrukti septynias darbo dienas, anksčiau nurodė B.Vekaričius.

Vienas pareigūnas pasakojo, kad per ketvirtadienį vykusį teismo posėdį R.Mladičius atrodė sutrikęs ir pavargęs.

„Viena jo ranka beveik paralyžiuota, galbūt dėl anksčiau patirto insulto. Jį apžiūrėjo gydytojas, o advokatas atnešė jam piliulių“, – pasakojo savo vardo nepanoręs viešinti pareigūnas.

Serbijos ministras Rašimas Liadžičius, atsakingas už besislapstančių karo nusikaltėlių areštus, nurodė, kad suimamas R.Mladičius turėjo du šaunamuosius ginklus, tačiau jais nepasinaudojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius