Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Teroras Mumbajuje gali virsti karu

Pakistano valdžia įsakė savo kariuomenei būti pasirengusiai reaguoti į bet kokį bandymą pažeisti Indijos-Pakistano sieną. Tokių veiksmų Pakistanas ėmėsi esą po to, kai ties šių šalių siena suaktyvėjo Indijos karių judėjimas.
Mumbajus
Mumbajus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu pasirodys, kad tai būtina, mes duosime įsakymą kariuomenei iš kitų krašto vietų judėti link sienos su Indija“, – žiniasklaidai pareiškė neįvardintas kariuomenės atstovas, praneša naujienų portalas newsru.com. Atstovo teigimu, artimiausios 24 valandos bus „lemiamos“.
Pranešama, kad Pakistano kariuomenė yra pasirengusi atremti „bet kokią išorinę agresiją“. Dėl to prie sienos su Indija neilgai trukus žadama sutelkti apie 100 tūkstančių karių.

Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari Indijos televizijai pareiškė: jis smerkia išpuolį Mumbajuje ir yra pasirengęs padėti tirti teroro aktus šiame Indijos megapolyje. Net jeigu tyrimas būtų tarptautinis. Tačiau jis paprašė susilaikyti nuo išvadų, kad prie teroro aktų yra prisidėjusios Pakistano teroristinės grupės.

„Jeigu atsiras bet kokie įrodymai, kad prie šių aktų yra prikišęs nagus bet koks asmuo ar grupė iš mano šalies, aš nedelsdamas imsiuosi priemonių, apie kurias sužinos visas pasaulis“, – pareiškė Pakistano vadovas.

Anksčiau Indijos premjeras Manmohanas Singhas, kreipdamasis į tautą per televiziją, pareiškė, kad jo šalis nesitaikstys su kaimynais, kurie suteikia prieglobstį ginkluotiems kovotojams. Tačiau Pakistano gynybos ministras po šio pareiškimo kategoriškai užprotestavo – Pakistanas esą neteikia prieglobsčio teroristinėms organizacijoms. Šis pareiškimas tarptautinei bendruomenei sukėlė groteskišką šypseną.

„Tai – bendra problema. Mes stovime prieš bendrą priešą ir reikia sujungti jėgas, kad laimėtume pergalę“, – pareiškė Pakistano vidaus reikalų ministras Machmudas Kureši, pridūręs, kad „Indija iki šiol nepateikė jokių įrodymų, kad teroro aktuose slypi pakistaniečių pėdsakas“.

Indijos ir pasaulio bendruomenės žvilgsniai į Pakistaną nukrypo tuomet, kai paaiškėjo, kad vienintelis gyvas likęs teroristas yra kilęs iš šios šalies.

Tarptautinės politikos ekspertai prabilo apie tai, kad per šį teroristinį išpuolį jo strategai norėjo ne tik sukiršinti Indiją su Pakistanu, bet ir Pakistaną bei Izraelį. Esą taip buvo siekta supjudyti valstybes, turinčias atominį ginklą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius