-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ties Baltarusijos ir Lenkijos siena – šimtai čečėnų

Apie 200 čečėnų nuo pirmadienio įsikūrė improvizuotoje stovyklavietėje ties Bresto pasienio perėja tarp Baltarusijos ir Lenkijos. Visi jie siekia prieglobsčio Lenkijoje – kol kas nesėkmingai, praneša „Svaboda“.
Baltarusijoje prie sienos su Lenkija įsikūrė maždaug 200 čečėnų.
Baltarusijoje prie sienos su Lenkija įsikūrė maždaug 200 čečėnų. / „Svaboda“ nuotr.

Čečėnai, kurie pasienyje miega arba ant antklodžių, arba ant žemės, reikalauja susitikimo su Lenkijos generaliniu konsulu Breste. Antradienį juos jau aplankė Rusijos generalinis konsulas.

Migrantai teigia buvę priversti įrengti stovyklą pasienyje, nes niekaip negali susitikti su Lenkijos generaliniu konsulu. Jie nori išgirsti, ar Lenkija priims pabėgėlius.

„Mes iš čia nesitrauksime, – teigė vienas čečėnų atstovų Abdullah. – Nė vienas žmogus iš čia nepasitrauks, kol nesulauksime ES atsakymo.“

Iš Bresto į Terespolio miestą Lenkijos pusėje kasdien išvyksta šimtai žmonių, daugiausia – čečėnų. Tačiau pastarųjų lenkai nenori. Patys čečėnai teigia, kad Lenkija per praėjusią savaitę priėmė dvi jų šeimas ir dar vieną žmogų.

Baltarusijos pasieniečiai paskelbė, kad čečėnai nepažeidžia viešosios tvarkos, be to, netrukdo eismui, todėl gali čia būti.

Baltarusijos pareigūnai dėl netikėtų svečių pasienio zonoje pernelyg nesijaudina. Jie paskelbė, kad čečėnai nepažeidžia viešosios tvarkos, be to, netrukdo eismui, todėl gali čia būti.

Čečėnai Breste pasirodė dar liepos pradžioje. Daugelis jų teigė siekiantys gauti prieglobstį ES šalyje Lenkijoje, nes Čečėnijoje, kurioje šeimininkauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino vasalas Ramzanas Kadyrovas, jiems esą nebesaugu.

„Čečėnijos pareigūnams negalioja jokie įstatymai, – Laisvajam Europos radijui liepą teigė vienas į Brestą atvykęs čečėnas. – Jie veikia kaip banditai. O padėtis vis blogesnė – persekiojama kaip niekada daug žmonių. Todėl daugiau ir pabėgėlių.“

Nuo 2004 metų prieglobsčio Lenkijoje paprašė daugiau nei 70 tūkst. Rusijos piliečių. Daugelis jų atvyko iš Rusijos regionų Šiaurės Kaukaze.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius