-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Toronto meras teigia išbandęs „visokiausius“ narkotikus

Toronto meras Robas Fordas pareiškė vartojęs „visus narkotikus, kokius tik galite įsivaizduoti“, taip pat teisinosi, kad rasistinių ir homofobinių pareiškimų prikalbėjo būdamas apsvaigęs.
Robas Fordas
Robas Fordas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Fordas grįžo į darbą šią savaitę po du mėnesius trukusio gydymosi nuo priklausomybės narkotikams ir alkoholiui. Didžiausio Kanados miesto meras trečiadienį sakė vartojęs kokainą, marihuaną ir haliucionogeninius grybus, bet ne heroiną.

Jis nesutiko atsakyti, ar atsistatydintų, jeigu vėl sukluptų.

Paklaustas, ar jis pakankamai geras Toronto žmonių lyderis, R.Fordas pareiškė, kad tai turės nuspręsti jie patys per spalio 27 dieną vyksiančius rinkimus.

Didžiausio Kanados miesto meras trečiadienį sakė vartojęs kokainą, marihuaną ir haliucionogeninius grybus, bet ne heroiną.

R.Fordas šiuo komentarus išsakė duodamas interviu transliuotojams „Canadian Broadcasting Corp.“ ir CP24.

R.Fordo kadenciją temdė į viešumą iškilusios problemos dėl alkoholio ir neteisėtų narkotikų vartojimo.

Jis grįžo dirbti į rotušę anksčiau šią savaitę ir paskelbė pranešimą, bet nesutiko atsakyti į klausimus.

Balandžio pabaigoje meras paskelbė, kad atliks reabilitacijos kursą dėl priklausomybės nuo alkoholio, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame R.Fordas, kaip manoma, matomas rūkantis kreką – prastos kokybės kokainą. Kai panašus vaizdo įrašas buvo paviešintas praeitais metais, R.Fordas kelis mėnesius neigė kaltinimus, tačiau galiausiai padarė pranešimą, kad rūkė kreką būdamas girtas.

Toronto miesto taryba praeitais metais atėmė iš R.Fordo daugumą mero galių.

R.Fordas ne kartą buvo nufilmuotas ir nufotografuotas, kai pasirodydavo viešumoje apsvaigęs, taip pat buvo įamžinti jo rasistiniai ir homofobiniai pareiškimai. R.Fordas dėl tų incidentų kaltino savo priklausomybę.

„Net negaliu įsivaizduoti, kad vartojau tokius žodžius“, – sakė jis.

R.Fordas tikino, kad neatsistatydins, siekdamas išspręsti savo problemas. „Myliu savo darbą, o būti užsiėmusiam man geriausia“, – aiškino jis.

Meras pripažino, kad daugelį metų piktnaudžiavo kvaišalais ir alkoholiu, tačiau teigė, kad tai daryti jį pastūmėjo ne darbas.

R.Fordas ne kartą buvo nufilmuotas ir nufotografuotas, kai pasirodydavo viešumoje apsvaigęs, taip pat buvo įamžinti jo rasistiniai ir homofobiniai pareiškimai.

„Gadinau savo sveikatą. Negalėjau atlikti kasdienių darbų. Grioviau savo šeimą ir mero karjerą“, – sakė R.Fordas.

Meras atsisakė nurodyti, iš kur gaudavo narkotikų, sakydamas: „Nesileisiu į kriminalinę dalį.“ Jis taip pat nesutiko kalbėti apie policijos atliekamą tyrimą ir nepaaiškino, kodėl nebendradarbiauja su pareigūnais.

R.Fordas jau atnaujino savo rinkimų kampaniją. Antradienį, kai jis atėjo pabendrauti su žmonėmis, švenčiančiais Kanados dieną, meras buvo ir pasveikintas, ir nušvilptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius