Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Totoriams Kryme gali nelikti vietos: valdžia ketina dalį jų žemių paimti „visuomenės reikmėms“

Separatistinė Krymo valdžia, dirbanti ranka rankon su pusiasalį aneksavusia Rusija, nusprendė iš vietos totorių atimti dalį jų žemių, kur pastarieji gyvena. Neva tos teritorijos reikalingos „visuomenės poreikiams“, pareiškė Krymo vicepremjeras Rustamas Termigalijevas, rašo Tvn24.pl.
Krymo totoriai piketuoja už Ukrainos teritorinio vientisumo išlaikymą prie parlamento Simferopolyje
Krymo totoriai piketuoja už Ukrainos teritorinio vientisumo išlaikymą prie parlamento Simferopolyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Totoriai sudaro apie 12 proc. visų Krymo gyventojų. Dabar jie iš rusiškos pusiasalio valdžios išgirdo, kad jų žemės atimamos po atsiskyrimo nuo Ukrainos, nes tos teritorijos reikalingos naujajai valdžiai. Anot R.Termigalijevo, "atsirado svarbių visai respublikos bendruomenei priežasčių".

Vicepremjeras pareiškė, kad kalbama apie „neoficialiai“ totorių užimtas teritorijas subyrėjus Sovietų Sąjungai. 

Esame pasiruošė jiems suteikti kitas žemes ir legalizuoti jų buvimą daugelyje vietų, kur jie galės normaliai gyventi, – užtikrino R.Termigalijevas

„Paprašėme Krymo totorių palikti dalį jų teritorijų, kurios reikalingos visuomenės reikmėms, (…) bet esame pasiruošę jiems suteikti kitas žemes ir legalizuoti jų buvimą daugelyje vietų, kur jie galės normaliai gyventi“, – užtikrino separatistinės Krymo valdžios atstovas.

Taip pat R.Termigalijevas pabrėžė, kaip rašo „Ria Novosti“, kad ateityje Krymo vyriausybėje turėtų būti ir totorių atstovų, nes tai esą padės sušvelninti etninę įtampą regione.

Kryme gyvena per 200 000 totorių. Dėl skaudžių istorinių, kai juos trėmė ir caro Rusija, ir Stalino valdžia, abejojama, ar jie norės paklusti Rusijos valdžiai. Per pastaruosius mėnesius jie pasisakė prieš Krymo prijungimą prie Rusijos, boikotavo neteisėtą referendumą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius